Hunton Nativo® -puukuitueriste – Uusi vaihtoehto Jukkatalon eristeeksi

Jukkatalo tuo asiakkaidensa valittavaksi uuden eristevaihtoehdon. Hunton Nativo® -puukuitueriste on lämmin, hengittävä, ekologinen, moderni ja muoviton.

hunton nativo puukuitueriste
Etusivu / Hunton Nativo® -puukuitueriste – Uusi vaihtoehto Jukkatalon eristeeksi

Ekologinen rakentaminen on nosteessa. Monet Jukkatalon asiakkaat ovat hyvin tietoisia rakentamisen hiilijalanjäljestä ja haluavat rakentaa talonsa niin, että ympäristöä kuormitetaan mahdollisimman vähän. Yhä useampi rakentaja haluaa tehdä vastuullisia valintoja, jotka liittyvät parempaan eristykseen, ekologiseen lämmönlähdevalintaan ja pienempään veden- ja sähkönkulutukseen.

Koska jokainen Jukkatalo on ainutlaatuinen ja asukkaidensa toiveiden ja tarpeiden mukaan suunniteltu, olemme jo pitkään tarjonneet useita eri seinärakenteita asiakkaillemme valittavaksi.

 1. Aitojukka – eristeenä perinteinen kivivilla
 2. Ekojukka – eristeenä kierrätysmateriaalista valmistettu puukuitueriste, selluvilla
 3. Hirsijukka – ei erillistä eristekerrosta

Nyt tuomme asiakkaillemme valittavaksi toivotun neljännen vaihtoehdon: puukuitueristeen, jota ei ole valmistettu kierrätysmateriaalista, vaan kuusihakkeesta kuiduttamalla. Eriste on nimeltään Hunton Nativo® -puukuitueriste.

hunton nativo puukuitueriste

Hunton on norjalainen yritys. Eristetuotteet valmistetaan yrityksen omassa tehtaassa Oslon pohjoispuolella. Raaka-aineena käytetään lähialueen sahojen sivuvirtana saatavaa kuusihaketta. Varsinaisesta uudesta tulokkaasta ei ole kysymys, sillä Hunton on tuottanut puupohjaisia rakennusmateriaaleja jo yli sata vuotta.

Hunton-puukuitueristeen pääasiallinen materiaali on puu, jota saadaan norjalaisista PEFC™-sertifioiduista metsistä, eli se täyttää tiukat ympäristövaatimukset. Puu korjataan läheltä raaka-aineen tuottavia sahoja ja Huntonin eristetehdasta.

Puukuitueriste valmistetaan kuusihakkeesta hiertämällä. Puukuitueriste näyttää samalta kuin raakalaudasta olisi valmistettu pumpulia ja se myös tuntuu kädessä pehmeältä. Tästä Huntonin omasta raaka-aineesta sitten valmistetaan edelleen erilaisia eristystuotteita, joista Hunton Nativo® -puukuitueristelevy on nyt Jukkatalolla pääosassa. Tuotesarjaan kuuluu myös tiiviimpiä tuulensuojalevyjä ja puukuitueristettä käytetään myös puhallusvillana.

Hunton Nativo® -puukuitueristeen hyötyjä

Puukuitueriste on luonnollinen ja uusiutuva rakennusmateriaali. Usein rakennuttajan tavoitteena on hengittävä rakenne talolle. Hengittävä tarkoittaa, että rakenteessa ei esim. ole muovipintaa, joka sulkee kosteuden jommalle kummalle puolelle. Hengittävä rakenne sitoo ja luovuttaa kosteutta sitä mukaa, kun ilman kosteudessa tapahtuu vaihtelua. Höyrynsulkumuovin sijaan käytetään diffuusioavointa höyrynsulkukangasta.

Talon hengittävän rakenteen hyöty sen asukkaille on tasaisempi sisäilman kosteus. Puukuitueristeen tiheys ja höyrynsulkukankaan ominaisuudet edesauttavat kosteuden tasaantumista. Hengittävä ja pääosin puusta koostuva seinärakenne myös tuntuu luonnonmukaiselta vaihtoehdolta.

Hunton-puukuitueristeellä on erinomainen lämmönvarastointikyky. Puukuitueristelevy on varsin tiivis ja koska siinä on paljon puumassaa, se pystyy sitomaan itseensä myös lämpöä. Talvella lämpö halutaan pitää talossa sisällä, kesällä eristeen halutaan jopa sulkevan auringon lämpöä talon ulkopuolelle. Näihin tarpeisiin puukuitu on erinomainen ratkaisu.

Puukuitueristeen tiiveys myös eristää ääntä tehokkaasti. Puukuitueriste asennetaan Jukkataloissa paitsi ulkoseiniin, myös huoneiden välisiin väliseiniin. Hyvä ääneneristävyys lisää viihtyisyyttä ja tarjoaa asukkaille rauhaa ja yksityisyyttä omissa huoneissa.

Eristeiden kanssa työskentelevät arvostavat Hunton Nativo® -puukuitueristelevyn helppoa käsiteltävyyttä. Levy on rakenteeltaan tiheä, jonka ansiosta sitä on helppo leikata ja käsitellä.

Hunton Nativo® -puukuitueriste Jukkatalon eristysmateriaalina

Ensimmäisistä Hunton-eristetyistä taloista on jo tehty kaupat. Jukkamyyjiltä saadun palautteen mukaan asiakkaamme ovat ottaneet tämän vaihtoehdon innostuksella ja suurella mielenkiinnolla vastaan. Huntonin valinneita asiakkaita ovat yhdistäneet ekologiset arvot ja tahto rakentaa puhtaasta, luonnollisesta materiaalista.

Nyt ensimmäisessä vaihesssa Jukkatalon Hunton-ulkoseinärakenne koostuu näistä kerroksista:

 • Ulkoverhous
 • Tuuletusväli – koolaus
 • Tuulensuojakipsilevy 9 mm
 • Runko 198 mm ja Hunton-eriste 200 mm
 • Höyrynsulkukangas
 • 48 mm koolaus – Hunton-eriste 50 mm
 • EK-kipsi

Kehitämme talotuotettamme jatkuvasti ja Huntonin tulo valikoimaan on tuonut uutta säpinää myös rakenteiden kehitykseen. Haluamme tuoda Huntonin tarjoamat hyödyt maksimaalisesti asiakkaidemme käyttöön. Kokemukset ja eristysratkaisun kysyntä ohjaavat jatkokehitystä.

Hirsitalon hengittävyys, parempi lämmöneristävyys

Ekologisen ja kestävän rakentamisen sekä hengittävän rakenteen nousevaan trendiin liittyvät vahvasti myös hirsitalot. Entistä useampi Jukkatalon asiakas haluaisi ensisijaisesti valita hirsitalon kodikseen. Koska hirsitalo on tyypillisesti noin 15 % kalliimpi rakenne kuin puuverhoiltu talo, hirsitalo jää joskus haaveeksi.

Hengittävän rakenteen ei silti tarvitse jäädä haaveeksi ja myös hirsitalon ulkonäkö on toteutettavissa edullisemmin. Ratkaisu on leveä hirsipaneeli talon ulko- ja sisäseiniin ja talon eristys puukuitueristeellä. Monelle rakennuttajalle tässä on sopivasti sitä haluttua hirsitalon tuntua ja tässä vaihtoehdossa on myös mahdollisuus valita sisälle enemmän kipsilevyseiniä kuin hirsirunkoisessa talossa. Tämä rakenne on jo hyvin lähellä ”puun sisällä asumista”.

Hunton Nativo® -puukuitueristelevy faktoja

 • Paino 50 kg / m3
 • Lambda-arvo on 0,038 W/mK
 • Palosuojaus Euroluokka E
 • PEFC sertifikaatti 2021-2026

Hunton on eristeratkaisuna lämmin, hengittävä, ekologinen, moderni ja muoviton. Ekologista rakentamista ja pientä hiilijalanjälkeä tavoittelevan rakennuttajan kannattaa ehdottomasti harkita tätä vaihtoehtoa taloonsa.

Lisätietoa Huntonin sivustolta

Haluatko oman talosi puukuitueristeellä?

Jos olet kiinnostunut talosi eristämisestä Hunton-puukuitueristeellä, ole yhteydessä oman alueesi Jukkamyyjään.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista

Jukkatalo Korpi 137 talomalli, jossa suuri, sisäänvedettu terassi oleskelupihan puolella
Asiantuntijablogit
Rakentaminen 2023 – Paras aika rakentaa on juuri nyt

”Omakotitalon rakentaminen kesällä 2023 on itse asiassa poikkeuksellisen houkuttelevaa,” hoksauttaa …

Lue koko teksti ›
juuri raivattu koivikkoinen tontti, johon suunnitellaan taloa
Blogi
Oman talon suunnittelu talokaupan jälkeen

Talon rakennuttamista pidetään haastavana projektina ensikertalaiselle. Miten rakennuttaminen sujuu,…

Lue koko teksti ›
Omakotitaloon liittyviä suunnitelmia pöydällä - pohjapiirros, sisustusvärit, moodboard-kuvia
Blogi
Hyvä tontti unelmakodille – Asiantuntijan vinkit

Hyvä tontti on tärkeä lähtökohta omakotitaloprojektille. Tontti vaikuttaa paitsi budjettiin myös une…

Lue koko teksti ›
Lapsen huoneen maanläheisin värein toteutettu sisustus, vaaleanvihreät seinät
Blogi
Maanläheiset värit toistuvat Jukkatalon Linnatuulen sisustuksessa

Jukkatalon Linnatuulen sisustuksen kotoisuuden takaavat läpi kodin toistuvat maanläheiset värisävyt …

Lue koko teksti ›