Janina Fry – ”Antaisin arvosanaksi kirkkaan kympin”

Etusivu / Janina Fryn tyylikäs Jukkatalo – ”Antaisin arvosanaksi kirkkaan kympin”

Janina Fry lähti toteuttamaan unelmiensa taloprojektia yhteistyössä Jukkatalon sekä uudiskohteita pääkaupunkiseudulla rakentavan NH Nordicin kanssa. Lopputuloksena on hyvällä maulla suunniteltu koti, jossa viihtyy koko perhe suloista maltankoiraa Dustya myöten. Pääsimme vierailulle valmiiseen kotiin ja nyt on teidän vuoronne!

Kaksitasoista, vajaan 200 m2:n taloa lähdettiin suunnittelemaan perheen tarpeiden pohjalta. Tärkeäksi avuksi Fry koki Jukkatalon suunnittelussa hyödynnettävän Feel5D-ohjelman, jonka avulla talon voi pyöräyttää vaikka ympäri! ”Sitä me pyöriteltiin melkein joka ilta, myös vielä rakennusvaiheen aikana”, Janina kertoo.

Tontilla käydessä taas saattoi tehdä tärkeitä huomioita ilmansuunnista; ikkunaton vaatehuone sai nopeasti väistyä merinäköalan tieltä. Vaihtuva maisemataulu tuo makuuhuoneeseen oman tunnelmansa joka päivä, terassin näkymistä puhumattakaan. ”Näitä pieniä oivalluksia tehtiin rakennusvaiheessa projektin edetessä ja pääsimme toteuttamaan ne matkan varrella.”

Rapatun puutalon julkisivu muistuttaa läheisesti kiveä. Terassitilaa on Fryn kodissa runsaasti, mikä oli heille tärkeää.

”Oltiin aina hoettu, että ei me mitään taloa ainakaan ruveta rakentamaan. Parasta tässä olikin se, että pelko rakentamisesta kaikkosi täysin.”

Fry kertoo talonrakentamisen olleen pitkään asia, mihin hän ei ollut kuvitellut ryhtyvänsä. ”Oltiin aina hoettu, että ei me mitään taloa ainakaan ruveta rakentamaan. Parasta tässä olikin se, että pelko rakentamisesta kaikkosi täysin. Iso kiitos Jukkatalon edustajalle, Matti Muholalle, vakuuttavista sanoista ja siitä, että sait rakennuttamisen tuntumaan helpolta.” Kiitosta hän antaa myös Jukkatalon työnjohtajalle Jouni Ahokkaalle, jonka ammattitaidolla asiat etenivät sujuvasti ja mikä tärkeintä – aikataulussa. Budjetin venyminen tai muut ikävät yllätykset eivät näkyneet Fryn projektissa missään vaiheessa.

”Olin niin tyytyväinen Jukkatalon palveluun, että antaisin ihan kirkkaan kympin”, Fry toteaa ja rohkaiseekin etenkin rakentamista epäröiviä toteuttamaan haaveen juuri omanlaisesta kodista –  ”Jukkatalon kanssa uskaltaa.”

 

Gradon modernien portaiden askelmia korostetaan näyttävällä valaistuksella. Tilava eteinen helpottaa arkea.

 

 

Luonnolliset sävyt kulkevat linjassa läpi kodin. Kylpyhuoneen/wc:n lattia- ja seinälaatta on Pro Matrix Light, 60×60.

Janina Fryn tyylikäs Jukkatalo – ”Antaisin arvosanaksi kirkkaan kympin”

Tässä videossa pääsemme kurkistamaan Jukkatalon Janina Frylle rakentamaan kotiin ja kuulemaan millainen asiakaskokemus talonrakennus Jukkatalon kanssa oli Frylle.