Kolmannessa osassa pääsemme kuulemaan rakennusprojektin aikataulusta, budjetoinnista ja suunnittelusta.

”Kävimme Jukkatalon myyjän puheilla ensimmäisen kerran syyskuussa 2020. Kaikista tärkeintä meille oli selvittää mahdollisimman totuudenmukainen kokonaisbudjetti jo ennen talopaketin sinetöimistä. Jukkatalon valmiiksi tehty budjettitaulukko auttoi meidät tässä hyvin hahmottamaan, mihin kaikkeen eurot kuluvat talopaketin lisäksi. Aika nopeasti tuli selväksi se että, keittiön muutoshinta olisi isoin yksittäinen summa talopaketin päälle. Pääsimme Jukkatalon yhteistyökumppanin Keittiömaailman keittiösuunnitteluun vielä samalla viikolla kun olimme saaneet myyjältä talopaketti tarjouksen. Näin pääsimme jo lähelle todelliset budjettia.”

”Kun talopakettitarjous oli hyväksytty alkoi kutkuttava suunnitteluvaihe. Pääsimme sisustussuunnittelijan juttusille, jonka jälkeen oli vuorossa sähkösuunnitelman laatiminen sekä saunan suunnittelu. Näin eri tilat ja toiminnot alkoivat hahmottua sisustussuunnittelijalta saamiimme havainnekuviin. Näitä me sitten ihailimme ja fiilistelimme loppuvuoden 2020.”

”Jukkatalon muuttovalmiin talopaketin aikataulun avuksi on käytössä OmaJukka- palvelu, josta on helppo seurata milloin eri vaiheiden tulee olla lyötynä lukkoon. Tämä ohjelma on projektin edetessä ollut todella kovalla käytöllä ja tykkäsimme tosi paljon siitä, että aikataulu oli valmis aina talon luovutuksen asti heti rakennusluvan jälkeen. Jos jotakin pieniä muutoksia siihen matkan varrella tuli, Jukkatalon työpäällikkö piti meidän ajantasalla raksan kuulumisista. Kuinka kätevää! Talopakettimme sinetöitiin saapuvaksi vko 5/2021 ja tätähän ei meinannut malttaa odottaa, hah! Pystytysviikkoa odotellessamme löimme lukkoon kaikki suunnitelmat ja kävimme valmistuneen Jukkatalon taloesittelyssä. ”

TOP 3 vinkit oman kodin suunnitteluun:

  • Listaa itsellesi elementit, joita toivot unelmien kotiisi tärkeimmästä alkaen (esim. neliöt, kerrosten lukumäärä, talon ulkoasu, ikkunoiden koko jne.)
  • Mieti kodin toiminnot niin, että ne helpottavat arkeasi (esim. valaistus, materiaalien kestävyys, pistorasiat, huoneiden sijoittaminen jne.)
  • Haaveile, suunnittele ja pyörittele! Ota aikaa kodin suunnitteluun ja kuvittele itsesi elämään arkea tulevassa kodissasi. Talomyyjä on apunasi isoimpien talohaaveidesi toteuttamisessa.

Seuraa Riikan perheen Jukka-raksaa myös Instagramissa: @scandibutcozy.