JUKKARAKSALLA – Inspiraatiota etsimässä

Etusivu / JUKKARAKSALLA – Inspiraatiota etsimässä

Mistä inspiraatio omaan kotiin? Kun ajatus rakentamisesta viedään todeksi, ollaan monien saman aikaisten kysymysten äärellä; millainen koti vastaa arjen tarpeisiin, säilyttää tyylikkyytensä vuosien saatossa ja tarjoaa turvaa jokaiselle asujalle? Lue alta oululaisen rakentajamme Riikan ajatukset!

”Ajatus omakotitalon rakentamisesta oli kytenyt mielessämme jo useamman vuoden – se oli etenkin mieheni haave. Olimme selailleet sisustuslehtiä sekä käyneet asuntomessuilla. Inspiraatiomme lähtökohtana oli tumma puutalo, korkeilla ikkunoilla ja skandinaavisen ajattomalla ulkonäöllä. Olin jo selannut useita talotoimittajien malleja, kun törmäsin somessa lähes meidän toiveet täyttävään taloon. Hetken omistajan kanssa keskusteltuani kävi ilmi, että kyseinen talo oli Jukkatalon räätälöity malli. Tästä syttyikin ajatus lähteä toteuttamaan täysin meille räätälöityä taloa valmiin talomallin sijaan.”

”Pohjan ykköstoiveena oli master-bedroom omalla kylpyhuoneella sekä vaatehuoneella. Pieni pala arjen luksusta! Muut talon tilat löysivät pohjasta paikkansa paperilla pyöritellen. Loppujen lopuksi pohja mallinnettiin täysin meidän kuulakärkikynällä tehtyjen haaveiden perusteella! Lopullinen pohja hiottiin vielä viimeistä neliötä myöten Jukkatalon myyjän ja taustatiimin kanssa. Saimme kuin saimmekin kaikki toiveemme mahtumaan 108 asuinneliöön niin, että yleisvaikutelma on tilava.”

Talon pohjakuva. Tehokas neliöiden käyttö mahdollistaa avaran yhtenäisen olohuone-keittiö-tilan ja kolme makuuhuonetta.

Talon julkisivukuva. Skandinaavinen latomalli ihastuttaa monia suomalaisia rakentajia.

 

Seuraa Riikan perheen Jukka-raksaa myös Instagramissa: @scandibutcozy.