Muuttopäivä – tuo jokaisen rakentajan kaukainen haave, joka kävi Riikalla ja Henrillä toteen heinäkuun lopussa. Omat valinnat konkretisoituvat ja vihdoin kokonaisuus on valmis. Lue Riikan tunnelmat muuton koittaessa!

Meillä on muuttolupa! Voi tätä iloa! Raksalla on tällä hetkellä vielä muutamia pieniä viimeistelyitä, jotka pääosin johtuvat tavaran toimituksen viivästymisestä. Esimerkiksi sauna sekä amme tulevat muutaman viikon sisällä. Kaikki luvan alaiset työvaiheet toki ovat valmiina, jotta kaupungilta saatiin muuttolupa. Pääsemme viikkoa alkuperäistä aikataulua edellä muuttamaan uuteen kotiimme. Elokuussa tontin hausta tulee tasan vuosi ja voi mikä vuosi meillä onkaan ollut!

Entä missä pihistimme ja mihin panostimme? Panostimme isoihin, listattomiin ikkunoihin sekä korotettuun huonekorkeuteen. Myös kalanruotoparketti ja upotettu valaistus olivat panostus-listallamme. Toimiva keittiö on meille tärkeä, joten halusimme sinne mm. kestävät kvartsitasot. Masterbedroomiin tuli oma kylpyhuone, minkä lisäksi halusimme panostaa kosteisiin tiloihin ja saunaan. Valitsimme myös seinä-wc:t tavallisten sijaan.

Säästimme talon kokonaisneliöissä, kodinhoitohuoneessa kokonaisuutena sekä siinä, että talomme lattialaatat ovat vakiomallistosta.

Tässä myös yleisimpiin kysymyksiin vastauksia, joita olen saanut:

 

  • Yleissävynä seinissä on Tikkurilan Piazza
  • Ikkunoiden korkeus on 2.6 m
  • Lattiassa meillä on tamminen kalanruotoparketti
  • Saarekkeita meillä on kaksi ja ne ovat mitoiltaan n. 2.5 m x 1 m ja n. 2.5 m x 0.6 m
  • Saunassa meillä on RTV:n 60 cm x 60 cm laatta

Tutustu Riikan ja Henrin taloprojektiin myös Instagramissa tilillä @scandibutcozy.