Jukkatalon vuoden kruunasi kauan odotettu henkilöstöpäivä

Etusivu / Jukkatalon vuoden kruunasi kauan odotettu henkilöstöpäivä
Julkaistu 2.6.2023

Ihmisten kohtaamista, kiinnostavia keskusteluja, hyvää ruokaa ja mukavaa tunnelmaa. Näin jukkatalolaiset kuvailivat palautteessaan 16.12. vietettyä henkilöstöpäiväämme, joka kokosi lähes 200 ammattilaistamme Oulun Tullisaliin. Päivän teema, sisäinen asiakkuus, sai porukan pohtimaan sekä omaa että tiiminsä roolia Jukkatalolla. Millasta palvelua meidän tiimimme haluaa tarjota ja mitä itse odotamme kollegalta?

 

 

Puheensorina täytti salin nopeasti, kun päivä polkaistiin käyntiin speed datingilla, eli toisiimme tutustumisella Hälsan Lari ja Henri Karjulan johdolla. Koronavuosien myötä moni etätyöläinen tapasi työkavereita vasta ensimmäistä kertaa kasvotusten. Sekoitetulla istumajärjestyksellä jokainen pääsi kysymään kuulumisia vähintään muutamalta uudelta tuttavuudelta.

Seuraavaksi pääsimme konkreettisesti seuraamaan, millaista osaamista on jokaisen rakennetun Jukkatalon takana. Kuinka rakennamme Jukkatalon -ohjelmaosio oli erityisesti henkilöstömme mieleen, eikä ihme – lava täyttyi lopuksi 18:sta jukkatalolaisesta! Jokaisen tehtävänä oli kertoa tiiminsä tekemisestä ja vastuista sekä kutsua lavalle seuraavaksi henkilö, jonka tiimi on avainasemassa omalle onnistumiselle. Samalla yleisö seurasi taustalle palanen kerrallaan rakentuvaa Jukkataloa.

 

 

Päiväämme makuja toi herkullinen joululounas, jonka pääsimme nauttimaan ehkä ensimmäistä kertaa yhdessä koko Jukkatalon henkilöstön voimin. Joulutunnelmaan virittäytyminen olikin jo ajankohtaista viikkoa ennen aattoa, ja pöydissä käytiin keskustelua lahjojen hankinnasta, jouluperinteistä ja häämöttävistä lomista. Kiitos Tullisalille maittavasta ruoasta!

Iltapäivällä pureuduimme vielä syvemmälle sisäiseen asiakkuuteen. Mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle -kysymys viritti jälleen pöytäryhmät vaihtamaan ajatuksia. Kävimme myös tärkeää keskustelua kuormittumisen eri muodoista ja niiden tunnistamisesta. Pohdimme, millaisessa työyhteisössä juuri me haluaisimme työskennellä, jotta kaikilla olisi hyvä fiilis. Lopuksi summasimme ajatuksemme siitä, mitä toisissa arvostamme ja mitä toivoisimme vielä lisää toisiltamme.

 


 

Päivämme huipentui palkintogaalaan, jossa palkitsimme vuoden jukkatalolaisia, pitkän työuran tehneitä, kouluttautuneita sekä pyöräilyhaasteessa kisanneita. Parasta kahviseuraa -palkinnon saajaksi äänestettiin hyvien vitsien ja keskustelujen ansiosta tuotepäällikkö Pauli Haho.

”Se lämmitti erittäin paljon. Ehdottomasti suurin tunnustus mitä olen koskaan työhommista saanut. Sitä en tosin tiedä, että onko se hyvä juttu, että se on kahvitauko mikä on vedetty hyvin…” Haho naurahtaa.

 

 

Vuoden työkaveriksi äänestetty laskentainsinööri Erkki Lauri arvosti palkintoa erityisesti siksi, että se tuli työkavereilta.

”Ensimmäinen tunne oli, kuinka tosi moni meistä olisi ansainnut tämän. Tärkeitä työtehtäviä on niin paljon ja erilaisia. Mutta mukavalle palkitseminen tuntuu ja arvostan sitä tosi paljon, varsinkin kun se tulee työkavereilta.” 

Paulin ja Erkin lisäksi palkitsimme Vuoden innostajan, joka oli positiivisuudellaan, ratkaisukeskeisyydellään ja luonteellaan jukkatalolaiset vakuuttanut asiakaspalvelupäällikkö Johanna Romppainen.

 

 

Suuret henkilöstötapahtumat ovat olleet Jukkatalolla harvinaisuus viime vuosien pandemian sekä lisääntyneen etätyön seurauksena. Tänä vuonna olemme päässeet viettämään sekä koko henkilöstön TYHY-päivää keväällä että henkilöstöpäivää loppuvuodesta. Jukkatalon henkilöstö- ja viestintäpäällikkö Kaisa Timonen on tapahtumiin tyytyväinen ja haluaa tehdä niistä pysyviä perinteitä.

”Henkilöstömme odottaa toistensa tapaamista muutenkin, kuin pelkästään arkisen työn ääressä. Työtä tehdään eri puolilta Suomea, mutta se ei ole este virkistäytymiselle ja yhteen kokoontumiselle. Jukkatalolaiset ovat osoittaneet olevansa erittäin sitoutuneita tällaisiin päiviin, joten niitä on ilo järjestää. Jukkatalolaisuus kiteytyykin monelle vasta tällaisissa hetkissä. Siksipä otimme kaverikuvia #jukkatalolainen -kehyksissä muistoksi vaikkapa työpisteen seinälle. Kiitos tapahtumarikkaasta vuodesta koko porukalle.”

 

Jukkatalon väki toivottaa kaikille onnistumisia ja ilon hetkiä vuodelle 2023!