Kivetys, kuntta ja luonnonkivet pääosassa Linnatuulen pihassa

Jukkatalon Linnatuulen piha on suunniteltu asukkailleen helppohoitoiseksi, monipuoliseksi ja viihtyisäksi. Merinäköala kruunaa kokonaisuuden.

Rudus Gaala-pihalaatta Jukkatalon asuntomessukohteen pihassa
Etusivu / Kivetys, kuntta ja luonnonkivet pääosassa Linnatuulen pihassa

Loviisan Asuntomessukohteemme, Jukkatalon Linnatuulen, pihaan astuessa monen messuvieraan katse kiinnittyy ensimmäiseksi komeaan pihalaatoitukseen. Sitten katse nousee, ja nousee vielä lisää ennen kuin katsoja hahmottaa minkälaisen talon pihaan ollaan tultu. Linnatuulen julkisivu on Korpi-talomalliston tyylin mukaan melkoisen jylhä ja vaikuttava. Pehmeyttä löytyy sitten takapihan oleskelualueen puolelta. Tutustutaanpa!

Linnatuulen pihan on suunnitellut Viherkuutio Oy:n maisemasuunnittelija Minna Harju. Näin Minna kertoo suunnittelun lähtökohdista.

”Oleskelupihan keskipisteeksi valittiin kallionnyppylällä kasvava korkea mänty. Piha rakennettiin männyn ympärille tontin omilla luonnonkivillä sekä alueen luontoon sopivalla kasvillisuudella.

kuntta ja luonnonkivet jukkatalon linnatuulen pihassa

Oleskelupihan puolelle valitsimme laajalle alueelle helppohoitoista kunttaa. Pihan yksityisyyttä on rajattu istutuksin, joihin kasvit on valittu niin, etteivät ne kasva merinäköalan eteen, vaan talolta on myöhempinäkin vuosina näkymät Loviisanlahdelle. Saunatuvan päädyssä on poreallas, jota suojaa oma pieni pergola.

Koska Kuningattarenrannan alue on tiiviisti rakennettu, pihaan haluttiin tuoda paljon vihreää ja nimenomaan sellaisia kasveja, jotka sopivat alueen luonnolliseen ympäristöön. Myös rakennuskaava asetti omat vaatimuksensa pihasuunnittelulle. Saaristotien varren taloihin tuli rakentaa meluaidat, raja-aidat takapihoilla tai tonttia kiertävä rajakasvillisuus ei ollut suositeltavaa, takapihan kallionyppylä tuli jättää luonnontilaiseksi alueeksi ja tietyillä alueilla kasvillisuus tai muut pihan elementit eivät saaneet olla yli 120cm korkeita sekä tiettyä kasvillisuutta oli suotavaa käyttää. Aika monta etukäteen määriteltyä asiaa tulee ottaa pihasuunnittelussa huomioon, jotta asuntomessualueesta saadaan yhtenäisen näköinen. Tämä on tietysti rakentajille tuttua, sillä rakennuskaava määrittelee paljon myös talon kokoon, kerroslukuun ja julkisivuun liittyviä asioita.

Pihan valaistus on toteutettu epäsuoralla valolla ja sitä on tuotu pihaan vain sen verran, että se tuo pihaan tunnelmaa ja turvallisuutta. Alueella halutaan säilyttää merenrantaluonnon tunnelmaa sitenkin, että suuria katuvaloja ei ole ollenkaan. Siksi myös talojen pihoissa valaistus on epäsuora ja usein alaspäin suunnattu.

Leikkitilaa Jukkatalon Linnatuulen pihassa on terassilla ja etupihalla. Kivetyllä, aidatulla etupihalla on mahdollisuus esim. pallopeleille. Etupiha on aidattu korkeahkolla kevytmeluaidalla, jonka ilmettä on pehmennetty köynnösistutuksin. Näin suht vilkasliikenteiseen tiehen rajoittuva piha saadaan asukkaille mukavasti aktiiviseen käyttöön.”

pihaa reunustavat luonnonkivet rajaavat tontin

Kuningattarenrannassa kivi suuressa roolisssa piharakentamisessa

Kuningattarenrannan asuntomessualueella punertava luonnonkivi on vahvasti esillä jokaisessa pihassa. Rannassa kivet pengertävät tontteja ja jonkun pihan keskipisteenä on massiivinen siirtolohkare.

Linnatuulessa pihalta esiin möyrittyjä luonnonkiviä pyöriteltiin tontin rajalle ja niistä syntykin mainio tukimuuri tonttia rajaamaan. Lisäksi oleskelupihassa on kalliota esillä kuntan keskellä ja sinne on asettunut myös muutama isompi kivenlohkare.

Linnatuulen etupiha on laatoitettu Ruduksen harmaansävyisellä Gaala-laatalla, joka sointuu mainiosti yksiin talon julkisivun ja tonttia etupihan puolelta rajaavan aidan kanssa. Talon vieressä laatoitus on rajattu Ruduksen Artik-noppakivellä.

Rudus Gaala-pihalaatta Jukkatalon asuntomessukohteen pihassa

 

Etupihalta talon kulman ympäri vie polku, joka on viimeistelty Liuskemestareiden Sisu-liuskekivi pihapinnoitteella. Pihapinnoite on myös käytössä oleskeluterassin ja kuntan väliin jäävällä kulkualueella.

Suomen Kunttapihan toimittama kuntta on arjen helpotus Linnatuulen tuleville asukkaille. Tämän kodin asukkaiden ei tarvitse hankkia ruohonleikkuria lainkaan. Ensimmäisenä kesänä kunttapiha tarvitsee kastelua, mutta kun varvikko on ehtinyt juurtua hyvin, kuntta on todella helppohoitoinen. Pihan rapsutukseen riittävät pienet panokset, joten perhe voi vaikka pulahtaa saunatuvan merenpuoleisesta päädystä paikkansa löytäneeseen Kuumalähde-porealtaaseen.

Pihavalaistuksen toteutus helposti kuin jouluvalojen ripustus

Linnatuulen pihavalaistuksessa on käytetty moderneja Garden Lights -tuotteita. Garden Lights -valaisimien asennukseen ei tarvita sähköasentajaa laisinkaan, vaan ne voi jokainen virittää kuin jouluvalot ikään kotipihallensa. Johdot kulkevat mm. aidan sisällä piilossa tai pensasaidan kuorikatteen alla.


garden lights valaisin kunttapihalla

Linnatuulen ulkoseiniin kiinnitetyt jykevämmät valaisimet ovat SuperLEDin valikoimasta. Myös niissä valo on epäsuora ja tuo esim. vilvoitteluterassille mukavaa tunnelmaa illan hämärtyessä.

superled ulkovalaisin jukkatalon linnatuulen oleskeluterassilla

Jukkatalon Linnatuulen pihan yhteistyökumppanit

Viherkuutio

Rudus

Garden Lights

Suomen kunttapiha

RTV

Veke

Kuumalähde

Pihaan valitut kasvit: mänty, pihlaja, saarni, alppiruusu, marjakuusi, azalea, kääpiövuorimänty, kataja, sinikuusama, valkoalppiruusu, purppurahappomarja, pikkusyyshortensia Bobo, köynnöshortensia, laikkuköynnös, villiviini, heinät, kärsämöt

alppiruusu kuljetuslaatikossa saapumassa pihaan

 

 

 

Jukkatalon Linnatuulen olohuone Asuntomessuilla 2023 Loviisassa, jossa sisustus on toteutettu vaaleilla, maanläheisillä sävyillä.

Jukkatalon Linnatuuli hurmaa lapsiperheet

Asuntomessut Loviisassa 2023 – Jukkatalon Linnatuuli
Jukkatalon 2023 asuntomessukohteen valoisa ruokailutila

Messuetu rakentajille

Messuetu – Asuntomessut 2023