Talotoimittajaa ja -pakettia valitsevan kannattaa kiinnittää huomiota pienellä painettuun tekstiin ja talomyyjän kanssa syntyvään henkilökemiaan. Tämän blogin asiantuntijavinkeillä löydät juuri sinulle sopivan kumppanin haaveiden kodin toteuttamiseen.

Meillä Jukkataloilla halutaan olla rehellisiä asiakkaalle, ja siksi toimitussisältö käydään yksityiskohtaisesti yhdessä läpi. Jukka-myyjä Matti Muhola pitää luottamusta kaiken lähtökohtana:

”Me haluamme, että asiakas pystyy luottamaan meihin. Rakennusprojekti on asiakkaalle iso asia, ja jännittää useimpia paljon. Jännitykseen auttaa, kun pidämme tiiviisti asiakkaaseen yhteyttä ja pidämme asiat selkeinä alusta saakka.

Lue Jukkatalojen blogista, miten Arjen karusellissa-blogisti Hanna teki talounelmistaan totta Jukka-myyjän avulla

Yksityiskohtien läpikäynti varhaisessa vaiheessa osoittaa vastuullisuutta myyjältä

Jukkamyyjät haluavat varmistaa, että talotoiveesi ovat toteutuskelpoisia. Muhola neuvookin valitsemaan talotoimittajan, jonka myyjät ovat aidosti sinun asiallasi:

”Usein sanon asiakkaalle, että talotoimittajalla ei ole mitään väliä, vaan kannattaa valita vastuullisesti toimiva myyjä – ollaanko ensimmäisellä tapaamisella pyytämässä nimiä paperiin vai katsotaanko rauhassa yksityiskohdat läpi? Mieti, minkälainen tunne myyjästä jäi ja onko hän rehellisesti sinun asiallasi”

Talopakettia valitessa on hyvä tietää, että useimpien pakettien perusrunkoa ei ole yksilöity tietylle tontille. Se on tärkeää, koska vain näin voidaan valita esimerkiksi sopivat perustukset ja lämmönlähde – joka sekin usein puuttuu talopakettien perussisällöstä. ”Taloprojektin budjetin kannalta suurimpia virheitä on, jos esimerkiksi myydään rinnetontille tasamaan talo – silloin perustuksia varten tehtävistä maatöistä tulee suuri lisäkulu”, kertoo Muhola.

Jukkatalojen talopakettien toimitussisältöihin voit tutustua täällä

Kiinnitä huomiota projektiosaamiseen ja viestintään

Talon rakentaminen on iso projekti, joka vaatii erityistä projektinhallintaa. Meillä Jukkataloilla on kehitetty tätä ajatellen OmaJukka-sovellus, josta voit seurata esimerkiksi työmaan vaiheita. Näin tiedät esimerkiksi sen, milloin työmaalla kannattaa käydä kurkistelemassa urakan edistymistä. Muhola kertoo, että sovellus on ollut asiakkaiden keskuudessa suosittu, sillä moni käy katsomassa työmaata kauempaakin.

Kuinka paljon haluat ulkoistaa? Muuttovalmis, Sisusta itse tai Talopaketti

Jokainen asiakas on yksilö, ja haaveilee omanlaisestaan unelmien talosta. Me Jukkataloilla olemme löytäneet tavan tasapainoilla yksilöllisten unelmien ja valintaa helpottavien ratkaisujen välillä. Valikoimassamme on kolme talopakettia: Muuttovalmis, Sisusta itse ja Talopaketti.

Muuttovalmis Jukkatalomme on talopakettien avaimet käteen-ratkaisu, jossa hoidettavaksesi jää vain talon ulkopuoliset työt, kuten pihatyöt. Sisusta itse -ratkaisussa taas pääset itse toteuttamaan talon sisäpintoja. Talopaketti sopii esimerkiksi sellaiselle, jolla on jo rakennuskokemusta. Se on joustava ratkaisu, jonka sisällöstä voi neuvotella. Asiantuntevien myyjiemme avulla voit rakentaa niiden pohjalta unelmiesi kodin. Myös Muhola suosittelee ensikertalaiselle Muuttovalmista Jukkataloa:

”Ensikertalaiselle muuttovalmis on helpoin. Sisusta itse on sopiva ratkaisu sellaiselle, joka tykkää tehdä itse esimerkiksi maalaus- ja tapetointihommia. Se on myös paketti, jossa on rajattomia mahdollisuuksia tuotevalintojen suhteen. Valintaa tehdessä kannattaakin punnita, mitä on valmis tekemään itse.”

Näin löydät sen oikean talotoimittajan ja -paketin:

  1. Valitse talotoimittaja, jonka myyjät ovat valmiita panostamaan suunnitelmiisi ja toiveisiisi: Onko talopakettitoimittaja joustava? Käy läpi, mitä haluaisit hankkia itse – jos valitset muuttovalmiin vaihtoehdon. Toimittaja vastaa maatöiden jälkeisestä aikataulusta.
  2. Mieti, mikä sinulle on unelmiesi kodissa kaikkein tärkeintä – ja panosta siihen: Varmista, että toimittajilla on valikoimassaan niitä yksityiskohtia, joista unelmoit. Tarkista talopakettiin sisältyvät toimittajat: kuka toimittaa saunan, keittiön, takan, ikkunat ja ovet, terassilasituksen?
  3. Valitse talotoimittaja, joka on valmis käymään kanssasi yksityiskohtaisesti läpi kaiken mitä toimitussisältöön kuuluu – ja mitä siihen ei kuulu: Toimitussisältöjä vertaillessa eroja toimijasta riippuen on esimerkiksi näissä asioissa: kenen vastuulla on siivota työmaalla, kuka hoitaa rakennustelineet ja kuuluuko sisäänkanto pakettiin vai ei?