L-mallinen talo – 3 suosittua talomallia ja pohjapiirrosta

L-mallinen talo nousee monen asiakkaamme suosikiksi, sillä se tarjoaa suojaa oleskelupihalle sekä tuulelta että naapurustolta. L-mallin sisälle sijoittuu luontevasti oleskelupiha ja suuri terassi. Tutustu kolmeen Jukkatalon L-malliseen taloon omien pohdintojesi tueksi.

Jukkatalon Korpi 142, L-mallin moderni omakotitalo
Etusivu / L-mallinen talo

Hirsijukka 160 – L-mallinen hirsitalo nykyajan mukavuuksilla

Hirsijukka 160 on yksi suosituimmista talomalleistamme. Vaikka talo kuuluu hirsimallistoomme, sitä on toteutettu paljon myös Ekojukka- ja Aitojukka-seinärakenteilla.

Hirsijukka 160 -talomallissa L-muodon sakaraan sijoittuu kodin päämakuuhuone. Tähän makuuhuoneeseen kuljetaan ikkunaseinäistä käytävää, joka tuo taloon paitsi paljon valoa myös trendikästä 70-luvun omakotitalojen tunnelmaa. Päämakuuhuoneessa sängyn takaa paljastuu myös monen ykköstoive, tilava walk-in vaatehuone. Tässä siivessä perheen aikuiset saavat viettää laatuaikaa hiukan erillään muusta perheestä.

Hirsijukka 160 -talomallissa L:n toiselle sivulle sijoittuvat oleskelutila ja keittiö, joista on lattianrajasta alkavien korkeiden ikkunoiden läpi esteettömät näköalat oleskelupihalle. Nyt kysymys on vain siitä, minkälaisesta ovesta haluat astua katetulle terassillesi aamukahville.

Talon kolme muuta makuuhuonetta ovat kaikki hyvän kokoisia ja lisäksi tästä talomallista löytyy lapsiperhe-elämää sujuvoittavat kodinhoitohuone ja arkieteinen.

Alla Hirsijukka 160 havainnekuva ja pohjapiirros.

Jukkatalon 1-kerroksinen talomalli L-mallin pohjalla, jossa neljä makuuhuonetta tai kolme makuuhuonetta ja työhuone. Suuri katettu terassi, tilava arkieteinen ja kodinhoitohuone.

L-mallin talopaketin pohjapiirros, Jukkatalon Hirsijukka 160 -talomalli

Tyyni 107 – Pieni L-mallinen koti tai vapaa-ajan asunto

Tyyni 107 - L-muotoinen pieni omakotitalo, jossa suojaisa oleskelupiha ja terassi

Tyyni 107 -talomalli on ehtinyt olla mallistossamme jo pidempään. Se on pohjaratkaisultaan perinteikkäämpi ja tuokin ehkä mieleen loma-asunnon.

Tästä talosta trendikkään tekee sen pieni koko ja pelkistetty julkisivu. Tällä hetkellä pieniä, alle 100 neliön omakotitaloja etsitään yhä enemmän. Tyyni 107:n huoneistoala on 97 neliötä ja siinä on kaksi hulppean kokoista makuuhuonetta.

Tyyni 107 -talomallissa L-muoto on hyödynnetty antamalla pesu- ja saunatiloille oma siipi. Siiven kärjestä löytyvät pukuhuone, pesutilat ja sauna. Tältä kylpyläosastolta on tietysti suora käynti oleskeluterassille. Pieni katettu terassi kuuluu pakettiin ja siitä voit lähteä laajentamaan oman maun mukaan muuta oleskelupihaa.

Tässä talomallissa hintaa vie edulliseen suuntaan paitsi kohtuullinen neliömäärä, myös nykytrendiä pienemmät ikkunat. Tyyni 107 on monella tapaa kohtuuden ystävän talo, mutta ne asiat, mitkä siihen on toteutettu, on tehty tinkimättömällä tavalla.

Tyyni 107 - L-muotoisen talon pohjakuva, jossa kaksi makuuhuonetta ja tilava kodinhoitohuone sekä saunaosasto

Korpi 142 – Selkeälinjainen L-mallin talo monitoimihuoneella

Jukkatalon Korpi 142, L-mallin moderni omakotitalo

Korpi 142 on tuorein tulokas Jukkatalon L-mallisten talojen sarjaan. Se on linjakas, 3-4 makuuhuoneen moderni talo, jonka julkisivua määrittävät jyrkkä harjakatto ja ryhdikäs pystyverhoilu. Korpi-mallisto on uudistunut keväällä 2023 ja siinä on tavoiteltu jylhää sekä lähiöön että avarammalle tontille sopivaa ulkonäköä. Jokaiseen Korpitaloon kuuluu pergola terassilla. Se onkin hyvä ratkaisu, kun auringonpaisteelta tarvitaan välillä jopa suojaa.

Korpi 142:n erikoisuus on L:n sakarassa sijaitseva monitoimihuone. Olemme suunnitelleet tilan huoneeksi, jossa arkisin päiväsaikaan voi tehdä etätöitä ja iltaisin katsella televisiota tai keskittää perheen nuorison pelihetket suljettujen ovien taakse. Kun kutsut taloon vieraita, huone palvelee hiukan muista makuuhuoneista erillään olevana vierashuoneena. Saunaillan sattuessa huone toimii pukeutumis- ja vilvoittelutilana ja siitä pääsee tietysti astumaan myös L:n sisään suojaisalle oleskeluterassille.

Tässä talomallissa on kaksi monen perheen toivomaa asiaa: päämakuuhuone erillään muista makuuhuoneista ja ehkä vielä hiukan nousevana trendinä keittiö kulman takana muusta oleskelutilasta. Rinnakkaiskeittiössä kokkailu sujuu tehokkaasti ja keittiöön tulee luonnonvaloa päädyn korkeasta ikkunasta.

L-mallin pohjaratkaisun hyötyjä

L-muoto talon pohjana tuo suuren osan asuintiloista mukavasti oleskelupihan ympärille. Korkeiden ikkunoiden kautta sisä- ja ulkotila ovat enemmän yhtenäistä tilaa ja tämä tarjoaakin sisustajalle mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Tiiviisti rakennetulla asuinalueella L-muoto tarjoaa suojaa naapuruston katseilta.  Avarammalla paikalla taas talon voi asetella tontille ensisijaisesti tuulen- ja auringon suunnan mukaisesti, niin että oleskelupihalle saadaan parhaat mahdolliset olosuhteet.

L-pohjapiirros tarjoaa myös mahdollisuuden makuuhuoneiden sijoittelulle talon eri kolkkiin, jolloin jokaisella on omaa rauhaa ympärillään.

Tutustu L-mallin taloihimme tarkemmin

Korpi 142

Huoneistoala 127,5 m²
Kerrosala 142 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 4
Tutustu tarkemmin ›

Hirsijukka 160

Huoneistoala 147 m²
Kerrosala 160 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 4
Tutustu tarkemmin ›

Tyyni 107

Huoneistoala 94 m²
Kerrosala 107 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 2
Tutustu tarkemmin ›

Voisit olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista

Asiantuntijablogit
Pientalorakentaminen keväällä 2023

Vaivaako hirmuinen omakotitalokuume, mutta lukiessasi mediasta päivän uutisia rakennusprojektin käyn…

Lue koko teksti ›
Omakotitaloon liittyviä suunnitelmia pöydällä - pohjapiirros, sisustusvärit, moodboard-kuvia
Blogi
Hyvä tontti unelmakodille – Asiantuntijan vinkit

Hyvä tontti on tärkeä lähtökohta omakotitaloprojektille. Tontti vaikuttaa paitsi budjettiin myös une…

Lue koko teksti ›
tyytyväiset asukkaat takan ääressä
Blogi
Vahvasta visiosta unelmien kodiksi

Ensimmäisen taloprojektinsa jälkeen Anu ja Sami olivat ajatelleet, että uudestaan ei rakentamaan ryh…

Lue koko teksti ›
Asu hyvin, Jukkatalon asiakaslehti
Blogi
Rentoa, kodikasta ja kestävää – 151 m2 Espoossa

Anne ja Markus Sipilän Jukkatalo valmistui Espooseen heinäkuussa -21. Ohjenuorana niin rakentamisess…

Lue koko teksti ›