Paritalomallisto

Paritalon rakentaminen on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin kun tontilla on paljon rakennusoikeutta ja tonttien hinnat ovat kalliita. Tonttikustannukset saadaan puolitettua ja rakentamaan pääsee parhaimmillaan vaikka ystävän kanssa. Tutustu paritaloihimme ja malliemme muutosmahdollisuuksiin. Jukkatalon laadukkaista elementeistä saat hyvät alkuvauhdit rakennusprojektille.

Valkoinen moderni paritalo, havainnekuva talopaketin valitsemisen tueksi
Etusivu / Paritalomallisto

Paritalon rakentaminen

Rakennamme toimivia, tyylikkäitä ja kustannustehokkaita paritaloja moneen tarpeeseen. Haaveiletpa sitten kompakteista neliöistä, helppohoitoisesta pihasta tai tutuista naapureista, on muuttovalmis paritalo loistava ratkaisu.

Paritalo on toimiva asumismuoto moneen elämäntilanteeseen ja mahdollistaa rakentamiseen ryhtymisen pienemmillä kustannuksilla. Jukkatalo rakentaa paritaloja sekä valmiista malleista että asiakkaan toiveiden mukaan.

Paritalo 272

Huoneistoala 234 m²
Kerrosala 2×136 m²
Kerroksia 2 krs
Makuuhuoneita 2×2
Tutustu tarkemmin ›

Paritalo B 229

Huoneistoala 210 m²
Kerrosala 2×114,5 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 2×3
Tutustu tarkemmin ›

Paritalo A 229

Huoneistoala 210 m²
Kerrosala 2×114,5 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 2×3
Tutustu tarkemmin ›

Paritalo 223

Huoneistoala 201 m²
Kerrosala 2×111,5 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 2×3
Tutustu tarkemmin ›

Paritalo 194 B

Huoneistoala 177 m²
Kerrosala 2×97 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 2×2
Tutustu tarkemmin ›

Paritalo 194 A

Huoneistoala 177 m²
Kerrosala 2×97 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 2×2
Tutustu tarkemmin ›

Taimi 116

Huoneistoala 99,8 m²
Kerrosala 115,7 m²
Kerroksia 2 krs
Makuuhuoneita 3
Tutustu tarkemmin ›

Paritalossa tekniikka on kuin omakotitalossa

Paritalo sopii esimerkiksi rakentajalle, joka haaveilee omakoti-ja rivitaloasumisen molemmista puolista.

”Paritaloissa omaa pihaa on melkein kuin omakotitalossa ja samalla saa nauttia päätyasunnon yksityisyydestä. Paritaloissa on harvoin hukkaneliöitä, kun asunto suunnitellaan tarkalleen asujan tarpeeseen”, kertoo Jukkatalolla tekniikan työpäällikkönä työskentelevä Markus Kuisma. Arkea helpottavasta tekniikasta, kuten sähköauton latausmahdollisuudesta tai aurinkopaneeleista ei tarvitse luopua. Jo rakennusvaiheen alussa voidaan jopa lähteä yhdistämään tekniikkaa ja hankkia esimerkiksi yhteinen maalämpökaivo sekä -pumppu tai valokuituliittymä.

Paritalo on kustannustehokas ratkaisu

Paritalon hinta voi yllättää iloisesti. Jukkatalon paritalomallisto on helppo sijoittaa kompaktillekin tontille ja kustannusten jakaminen toisen rakentajan kanssa mahdollistaa monelle projektiin ryhtymisen. Paritaloissa autokatos ja varasto saadaan yleensä sovitettua samaan rakennusmassaan, jolloin säästetään rakennuskustannuksissa. Myös varsinainen paritalonpuolikas on edullisempi, kuin vastaava erillistalo. Kustannustehokkuudesta kertoo myös se, että paritaloon riittää yksi sähkö- ja vesiliittymä.
”Säästöä tulee jo ennen rakentamista maanrakennustöissä. Urakoitsijat usein laskevat isomman kokonaisuuden edullisemmin, kuin kahden erillisen kohteen tapauksessa”, Jukkatalon myyjä Jukka Tutti avaa. Myös tarvikehankinnat toimituksen mahdollisilta ulkopuolisilta tahoilta voidaan tehdä paritalorakentajien toimesta yhdessä, jolloin hyödytään taloudellisesti ostamalla suurempia eriä kerralla.

Naapurista ystäväksi paritalossa

Yksi paritaloasumisen parhaita puolia on takuulla tuttu seinänaapuri. Kuisma huomauttaa, että paritalon rakentaminen voi olla parhaimmillaan uuden ystävyyden alku. Näin kävi esimerkiksi kahdelle Jukkatalon asentajalle, jotka viihtyvät nyt seinänaapureina Jukka-paritalossa. ”Paritaloprojektiin lähteminen lujittaa usein ystävyyssuhdetta ja tarjoaa tietynlaista turvaa. Ja onhan se kätevää, että esimerkiksi reissuun lähtiessä talo ei jää ihan omilleen pitkäksi aikaa. Ehdottomasti siis varteenotettava vaihtoehto.”

Ystävinä paritalossa

Yleensä varoitellaan, että yhteinen rakennusprojekti saa ystävyyssuhteet päättymään, mutta näille kaveruksille kävi juuri päinvastoin.

Yhteinen rakennusprojekti teki työkavereista ystävät

Taimi 116 -paritalomalli taipuu moneksi

Uusin, paritaloksi ja ryhmärakentamiseen mukautuva Taimi 116 -talomalli jatkaa suositun Taimi-malliston tyylikästä, simppeliä ja tehokasta linjaa. Ikkunaton pitkä seinä mahdollistaa tämän talon sijoittamisen pienellekin tontille ja vaikkapa kytkettynä toiseen, vastaavaan taloon. Neljä erilaista pohjaa mahdollistavat täydellisen toimivan kodin suunnittelun helposti ja vaivattomasti.

Tutustu talomalliin
Modernin uudiskohteen keittiö ja oleskelutila, jossa mustat ja luonnollisen puun väriset kaapisto sekä ritiläseinä.

Millainen paritalon toimitussisältö sopii sinulle parhaiten?

Kuinka paljon haluat käytännössä osallistua uuden kotisi rakentamiseen? Mikäli mahdollisimman vähän, valintasi on Muuttovalmis Jukkatalo. Jos haluat sisustaa ja tehdä viimeiset pinnat omin käsin, sopii sinulle parhaiten Sisusta itse -toimitussisältö. Jos taas haluat rakentaa itse, on Rakenna itse paras ratkaisu.

Lue lisää
Jukkatalon suunnittelijoita yhdessä pohtimassa asiakkaan talosuunnitelmaa.

Mistä rakentamisen kokonaishinta muodostuu?

Kokosimme päätöksen tueksi suuntaa antavan esimerkkilaskelman siitä, millaisiin kustannuksiin taloprojektiin ryhdyttäessä on hyvä varautua.

Mistä hinta muodostuu