Pieni talopaketti kahdelle aikuiselle

Haaveiletko sinäkin kahden aikuisen loppuelämän kodista? Lopultakin on mahdollisuus suunnitella koti vain teille kahdelle ja antaa arjen luksuksen viedä mukanaan.

Kahden aikuisen uudessa omakotitalossa kahvihetki käynnissä
Etusivu / Pieni talopaketti kahdelle aikuiselle

Pienet omakotitalot ovat tällä hetkellä suosittuja. Digitalisaation myötä kodissa tarvitaan vähemmän tilaa tavaralle, kun esim. stereot mahtuvat nykyään kännykän mukana taskuun. Viime vuosina on myös ollut trendikästä raivata kodista tavaraa mm. konmarituksen hengessä. Kun kohdalle sattuu vielä aikuistuvien lasten muutto maailmalle, on kahden aikuisen oma pieni omakotitalo kiinnostava mahdollisuus monelle.

Yli puolet suomalaisista haluaisi edelleen mieluiten asua omakotitalossa. Uusi omakotitalo on energiatehokas ja helppo huoltaa. Siinä asustelee mukavasti kymmenen vuotta ilman remontti huolia. Kun rakennutat uuden talon, sen arvo säilyy hyvin pitkään ja sopivassa sijainnissa jopa nousee. Asumiskustannukset ovat varsin kohtuulliset nykyaikaisen talotekniikan ansiosta.

Yhteinen taloprojekti, yhteinen loppuelämä

Kun kodissa asuu vain kaksi aikuista, vapaa-aikaa on usein melko runsaasti. Oma piha avaa mahdollisuuksia erilaisille touhuille. Onko se sitten hyötypuutarha, grillailu pitkän kaavan mukaan vai verstas autotallin kupeessa, mikä innostaa? Oman pihaan mahtuu monenlaista toimintanurkkausta.

Jukkatalon muuttovalmis, avaimet käteen -talotoimitus on monelle mieluisa valinta. Kaikki kivijalasta avainten luovutukseen hoituu yhdellä sopimuksella. Matkalla on monta päätöstä tehtävänä, mutta siinäkin on esimerkiksi Jukkatalon sisustussuunnittelija hyvänä apuna.

Ehkä taloprojekti, joissa kumpikin pääsee hyödyntämän omia vahvuuksiaan voisi olla mukavakin tapa rakentaa yhteiselle loppuelämälle näyttämö.

Anun ja Timon täydellinen koti

Pariskunnat vaihtavat usein omakotitalosta pienempiin neliöihin jälkikasvun muutettua omaan kotiin. Myös jyväskyläläiset Anu ja Timo muuttivat lapsiperheen rivitalokodista helposti asuttavaan kaupunkiasuntoon. Nyt he kuitenkin elävät mukavaa arkea Jukkatalon kanssa suunnittelemassaan omakotitalossa, joka on osoittautunut unelmien täyttymykseksi.

”Itse suunniteltu pohjaratkaisu ja muutkin valinnat ovat osoittautuneet todella toimiviksi. Koemme, että meillä on kaunis ja käytännöllinen koti. Elelemme täällä onnellisina ja tyytyväisinä,” kertovat Anu ja Timo Riipinen.

Alla muutama kuva Anun ja Timon valoisasta ja kauniista kodista. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Tämä koti on esitelty Asu Hyvin 2023 -lehdessämme.

Pienet talopaketit Jukkatalon talomallistossa

Jalava 109 – Upea yhtenäinen oleskelutila ja kolme makuuhuonetta

Jalava 109 on kevään 2023 uuden malliston pieni, alle 100 m² talopaketti. Tässä talossa on valoisa, yhtenäinen oleskelutila ja yksi isompi makuuhuone. Kaksi muuta makuuhuonetta sijaitsevat talon toisella puolella ja ne soveltuvat kokonsa puolesta hyvin myös työhuoneiksi tai vierashuoneeksi.

Tässä talomallissa kylpyläosastoon on mahdollista panostaa hiukan enemmän. Sauna on tilava ja pesuhuoneeseenkin on suunniteltu kaksi suihkua. Saunassa on myös ikkuna.

Jukkatalo Jalava 109 talomalli on kolmen makuuhuoneen yksitasoinen muuttovalmis talopaketti. Myös hirsitalona. Näyttävä katettu terassi.

Kahdelle aikuiselle talossa on ruhtinaallisesti säilytystilaa. Kodinhoitohuone auttaa sujuvoittamaan arkisia askareita. Tilan tuntua luo myös vino sisäkatto.

Tässä talossa vietetään varmasti paljon aikaa keittiö-oleskelutilassa ja siitä aukeavalla katetulla terassilla.

Jos kolme makuuhuonetta kuulostaa liialliselta, tee kuten eräs asiakkaamme: muuta yksi makuuhuoneista tilavaksi vaatehuoneeksi. Tämä asiakas oli miettinyt, että kolmas makuuhuone helpottaa aikanaan talon jälleenmyyntiä.

Mahdollisuus muutoksille kannattaakin pitää mielessä taloa suunnitellessa. Käytännössä teemme aina asiakkaan toivomia muutoksia mallistotaloon, jotta siitä saadaan juuri heidän arkeensa sopiva. Talomallistoomme kannattaa suhtautua ideakuvastona. Jokainen rakennettava talo on ainutlaatuinen ja asiakkaidensa näköinen.

Jalava 109:n 3D-malliin voit tutustua täällä.

Korpi 94 – Kahden makuuhuoneen näyttävä, viihtyisä talopaketti

Korpi 94 talomalli on myös 2023 kevään uutuus. Siinä on trendikäs sisään vedetty terassi, joka antaa haluttua näkösuojaa naapuruston kulkijoilta.

Tässä talomallissa on kaksi makuuhuonetta sekä tilava keittiö-ruokailutila-olohuone, jossa on saareke ja paikka takalle. Avara tila onkin kodin sydän. Makuuhuoneet sijaitsevat talon vastakkaisissa kulmissa, joten molemmissa on oma rauhansa.

Jukkatalo Korpi 94 talomalli jossa moderni sisäänvedetty terassi talon päädyssä

Talon erikoisuus on ruokakomero, tai apukeittiö. Tämä pieni erillinen tila keittiön yhteydessä nostaa suosiotaan pientaloissa. Nykyään keittiöön tarvitaan entistä enemmän tilaa lajittelulle. Näkymä oleskelutilojen yhteydessä sijaitsevaan keittiöön halutaan mahdollisimman rauhalliseksi, kun kokkailu ei ole käynnissä.

Korpi 94:n sisäänkäynti on talon päädystä, jolloin se sopii kapoisellekin tontille ja komea terassi jää tontin yksityiseen päätyyn.

Kokeile astua taloon linkin 3D-mallissa. Päämakuuhuoneen ikkunasta olisi mukava katsella maisemia rauhallisena aamuhetkenä.

Tutustu artikkelin talopaketteihin tarkemmin

Jalava 109

Huoneistoala 95 m²
Kerrosala 109 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 3
Tutustu tarkemmin ›

Korpi 94

Huoneistoala 84,5 m²
Kerrosala 94 m²
Kerroksia 1 krs
Makuuhuoneita 2
Tutustu tarkemmin ›

Asiakaspariskuntamme kokemus aikuisena rakentamisesta

Oman näköinen koti, jossa hulluimmatkin ideat on toteutettu. Avara keittiö-olohuone, pienemmät makuuhuoneet, pohjan toimivuus, pienelle 600 m² tontille.

Tämä pariskunta valitsi rakentaa talon osittain itse. Sisuta itse -toimituslaajuus tarkoittaa, että asiakas jatkaa talon valmiiksi, kun väliseinät on saatu pystyyn ja lattia on valettu. Seinien tasoitus, maalaus, tapetointi sekä lattian laittaminen ja listoitus esimerkiksi kuuluvat tässä asiakkaan tehtäväksi.

Jos talon rakentaminen ei ole unelmasi, rakennamme mielellämme kotisi aivan muuttovalmiiksi ja saat avaimet käteen sovittuna päivänä.

Asiakkaamme Kokemuksia Jukkatalosta -haastattelussa

Voisit olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista

Jukkatalo Korpi 144 talomalli kaksikerroksinen näyttävä talo jossa pergola ja parveke
Blogi
Talopaketin hinnoitteluvisa

Osallistu Jukkatalon hinnoitteluvisaan, jossa voit testata tietosi ja opit uutta talopaketin hintaan…

Lue koko teksti ›
Jukkatalon Korpi 142, L-mallin moderni omakotitalo
Blogi
L-mallinen talo

L-mallinen talo on monen asiakkaamme suosikki. Tutustu kolmeen Jukkatalon L-malliseen taloon omien p…

Lue koko teksti ›
Jukkatalo Korpi 141 talomallissa on korkeat mustakehyksiset ikkunat joissa on tyylikäs ristikko
Asiantuntijablogit
Ikkunoiden valinta uuteen omakotitaloon

Mustat korkeat maisemaikkunat olohuoneeseen? Siinä yleisin ikkunaunelma viime vuosilta. Mutta mitä m…

Lue koko teksti ›
Omakotitaloon liittyviä suunnitelmia pöydällä - pohjapiirros, sisustusvärit, moodboard-kuvia
Blogi
Hyvä tontti unelmakodille – Asiantuntijan vinkit

Hyvä tontti on tärkeä lähtökohta omakotitaloprojektille. Tontti vaikuttaa paitsi budjettiin myös une…

Lue koko teksti ›