Etusivu / Rentoa, kodikasta ja kestävää – 151 m2 Espoossa

Rentoa, kodikasta ja kestävää – 151 m2 Espoossa

Anne ja Markus Sipilän Jukkatalo valmistui Espooseen heinäkuussa -21. Ohjenuorana niin rakentamisessa kuin sisustussuunnittelussakin kulkivat aikaa kestävät, ekologiset valinnat, rajallisen budjetin puitteissa ja oman tyylin mukaisesti.

Asu hyvin, Jukkatalon asiakaslehti
Julkaistu 4.10.2023

Asu hyvin -lehdessä vuonna 2022 esitelty espoolaiskoti ihastuttaa värien harmonialla ja persoonallisilla valinnoilla. Koti toimitettiin Sisusta itse -laajuudella, mikä antoi asukkaiden kädenjäljen loistaa lopputuloksessa. Ekojukka-seinärakenne mahdollisti ekologisen, mutta kustannustehokkaan rakentamisen.

Tummanharmaan kodin sisääntulo.

Mikä kodissanne on parasta, Anne ja Markus?

Ehdottomasti se, että koti on suunniteltu juu­ri meille, mikä pitää sisällään monia asioita: Arki lasten ja koiran kanssa pyörii kodissa mutkattomasti. Yksitasoisessa talossa leluja tai muita tavaroita ei tarvitse kuskata portais­sa edestakaisin, ja arkieteinen kurasyöppöi­neen helpottaa kulkemisia ja vaatesäilytystä. Oleskelutilat ovat avarat ja yhtenäiset, mutta keittiö jää näppärästi kulman taakse näkö­suojaan olohuoneesta katsottuna.

 

Yksitasoisen talon olohuone suurilla ikkunoilla.

Suuret, lattian rajaan ulottuvat ikkunat tekevät olohuoneesta valoisan ja viihtyisän. Valaistuksen perhe päätti toteuttaa kätevillä valokiskoilla, jotta valoa voi kohdentaa vaihtelevasti. Näin spottivalojen paikkoja ei tarvinnut arpoa ja valoa riittää hyvin joka puolelle oleskelutiloja.

 

Tummanharmaa keittiö valkoisilla kivitasoilla ja saarekkeella.

Sävymaailmaltaan tavallisesta poikkeava keittiö ihastuttaa käytännöllisyydellään. Työskentely- ja säilytystilaa on runsaasti. Kulmaan sijoitettu aamiaiskaappi pitää yleisilmeen siistinä arjen kiireistä huolimatta.

 

Ruokakomero, jossa erilaista säilytystilaa ja tarvikkeita.

Mitä luksusta! Suoraan keittiön yhteydessä oleva nykyaikainen ruokakomero oli yksi kodin onnistuneimpia toteutuksia. Täältä löytyy mm. mikro, pakastin ja kierrätyspiste, jolle harvoin on kodissa tarpeeksi tilaa. Ruokakomerossa on liukuovivaraus, mutta perhe on toistaiseksi tykästynyt suoraan kulkuyhteyteen.

 

Miksi valitsitte Jukkatalon?

Kilpailutimme arkkitehdin piirustuksilla seitsemän toimijaa, ja neuvottelimme tarkemmin kahden kanssa. Kotimaisuus ja ekologisuus ohjasivat vahvasti valintaamme, mikä pudotti monia tarjoajia pois heti alkumetreillä. Lopulta puntarissa painoivat eniten myyjän palveluasenne, paketin sisältö ja hintalappu.

 

Koira nauttii uudesta kodista.

Myös perheen koira nauttii täällä kotoilusta.

Entä kuinka rakentaminen sujui?

Kauttaaltaan mainiosti. Jukkatalon tapaa toimia kuvaa hyvin talon pystytyspäivä, jo­hon sattui talven pahin myräkkä. Pihaan oli tupsahtanut puoli metriä lunta, mutta niin vain elementtirekka kaartoi näköpiiriin tasan seitsemältä. Talo pystytettiin, ja siitä lähtien tiedettiin homman hoituvan.

Rakentamisen edistymistä ja omia vas­tuita ja tehtäviä oli kätevä seurata Omajuk­ka-palvelusta. Kommunikaatio pelasi hyvin Jukkatalon asiakasvastaavan ja työpäällikön kanssa, heidät sai tarvittaessa aina kiinni. Ai­kataulu piti niin hyvin, että talo luovutettiin meille viikko etuajassa.

 

Lapsen huone, jossa värikäs tapetti.

Pojan huoneeseen leikkisyyttä tuo viidakkotapetti, joka sointuu kauniisti vaatekaappiin. Vaalea parketti tuo lämmintä tunnelmaa.

 

Walk-in-closet vanhempien makuuhuoneessa.

Vanhempien makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone, josta pääsee kätevästi kulkemaan kodinhoitohuoneeseen ja kylpytiloihin. Myös etätyöpiste löysi paikkansa täältä.

 

Tummanharmaa julkisivu ja terassi.

Sisätilat jatkuvat ikkunaseinän kautta suurelle terassille, joka oli ensimmäisenä kesänä kovassa käytössä, kun pihatöitä ei muuton vuoksi ehditty tehdä.

Lue uusinta Asu hyvin -lehteä täyttämällä lomake – Ihania lukuhetkiä!

Asu hyvin 2023 lehdessä mm.
• Esittelyssä 3 upeaa kotia
• Uudistunut talomallisto
• Talopaketit kaikille rakentajille
• Mitä kodin rakentaminen maksaa?
• Moderni tehdas hyödyntää hävikin ja automaatiota
• Kotisi elementit hyvissä käsissä
• 5 syytä valita Jukkatalo

Asu hyvin -lehti