Lupahakemuksia, pankkineuvotteluja ja satoja valintoja ovenkahvoista seinämateriaaleihin -rakentaminen ja remontoiminen menee helposti yli hilseen. Jukka-myyjä Pauliina Haukipuro kuitenkin vakuuttaa, että kuka tahansa pystyy tekemään unelmistaan totta. Tässä blogissa saat Pauliinan käytännön vinkit taloprojektin ensimetreille.

Tärkeintä onnistuneen taloprojektin kannalta on löytää avuksi asiantuntijoita, joihin voi luottaa. Meillä Jukkataloilla heitä riittää. Olemme asiakkaiden käytettävissä, ja varaamme jokaiselle niin paljon aikaa kuin tarvitaan. Näin varmistamme sen, että kaikki pääsevät projektissaan hyvillä mielin maaliin asti.

Kuka meistä olisi lähimpänä sinua? Katso Jukka-myyjät eri paikkakunnilla!

Arvioi taloprojektin kustannukset ammattilaisen avulla

Haukipuro suosittelee taloprojektista haaveilevalle aivan ensimmäiseksi oman talouden ja budjetin tarkkaa syyniä: onko projektiin rahkeita? Punainen tupa ja perunamaa on edelleen suurimmalle osalle suomalaisista elämän isoin investointi. On ymmärrettävää, että haaveiden hintalappu mietityttää.

Budjetin rakentamisen tueksi me Jukkataloilla autamme sinua kustannusarvion muodostamisessa. Kerromme mielellämme alustavan kustannusarvion jostakin tietystä talomallista tai asiakkaan haluamalla neliömäärällä ja toimituslaajuudella, alkuun vaikka puhelimessa. Arvioilla pääsee hyvin alkuun, vaikka summat tarkentuisivat vielä myöhemmin.

Rakentaa vai remontoida? Jos päätös tuntuu hankalalta, Haukipuro kehottaa pohtimaan omia tarpeita ja unelmia. Uuden talon pohjaratkaisun, ulkoasun ja sisustusmateriaalit voi suunnitella täysin omiin toiveisiin sopiviksi. Uusi talo on myös huoltovapaa pitkänaikaa.

Vanhan talon kanssa joutuu väistämättä tekemään kompromisseja, vaikka remontoisi laajastikin. Iso peruskorjaus voi olla jopa 50-90 % uuden talon hinnasta, ja budjetissa täytyy olla väljää yllätysten varalle.

 

Sopiiko unelmiesi talo valitsemallesi tontille?

Unelmien talo tarvitsee tontin, ja siksi yksi Haukipuron ensimmäisistä kysymyksistä asiakkaalle koskee tonttia: onko se jo tiedossa vai ollaanko vasta haaveilemassa ja tekemässä alustavaa selvitystyötä? Mitä tontin valinnassa sitten kannattaa ottaa huomioon?

”Tontin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi sijaintiin, maaperään ja tontin kokoon. Pohjois-Suomessa tontit eivät yleensä vaadi suuria pohjatöitä, mutta esimerkiksi Etelä-Suomessa tonttien maaperä on usein kallioista ja vaatii räjäytystöitä – tai sitten maaperän vuoksi tarvitaan paaluperustus. Koko vaikuttaa tietysti siihen, mahtuuko unelmien talo tontille”, selittää Haukipuro.

Onko tonttisi vielä vailla unelmien taloa? Inspiroidu talomalleistamme!

 

Haaveile, suunnittele, rakenna!

Tullessasi ensimmäistä kertaa käymään meillä Jukkataloilla, asiantuntijamme auttavat sinua ja perhettäsi kartoittamaan taloprojektiin liittyvät tarpeet. He kertovat teille, mikä on toteutuskelpoista esimerkiksi tonttia koskevien määräysten valossa – siis esimerkiksi montako kerrosta ja neliötä voi rakentaa.

”Talon pohjaratkaisu pitää tietenkin suunnitella omiin tarpeisiin sopivaksi – minkä kokoinen talo on, millainen on huonejärjestys ja mihin ilmansuuntiin ikkunat avautuvat? Suunnitteluun vaikuttaa myös asuinalue ja siihen liittyvät määräykset, mutta niiden kanssa ei tarvitse painiskella yksin. Autamme mielellämme”, hymyilee Haukipuro.

Ensimmäisessä tapaamisessa käydään yhdessä läpi tonttiin liittyvät määräykset, kuten asemakaava ja rakennustapaohje. Ne saa käsiinsä useimmilta kaupungeilta löytyvästä karttapalvelusta. Määräysviidakkoon ei siis tarvitse koskaan lähteä yksin.

Ota talotoimittajan valinnassa huomioon myös toimitussisältö

Monen silmä kiinnittyy talotoimittajaa valitessa ensimmäisenä hintalappuun. Haukipuro kuitenkin painottaa, että toimitussisältö voi vaikuttaa yllättävästi hintaan. Toimitussisällöt poikkeavat aina toisistaan ja talomalleissakin on erovaisuuksia. Jos toimitussisällöstä puuttuu esimerkiksi lämmönlähde ja takka, niiden lisääminen nostaa kuluja 10 000-15 000 euroa. Jukkatalolla asiakas valitsee aina lämmönlähteen ja tulisijan. Me Jukkataloilla tunnemme suomalaiset talohaaveet, ja olemme huolehtineet, että toimitussisältömme on kattava, suunnittelijat ja rakentajat ammattitaitoisia sekä materiaalit laadukkaita.

Heräsikö uteliaisuus? Tutustu toimitussisältöihimme täällä.

 

Pauliina Haukipuron viisi vinkkiä talosta haaveilevalle:

  1. Kerää ideoita lehdistä ja somesta. Haukipuro seuraa itse Instagramissa #rakentajat2019-hashtagia.
  2. Hyödynnä talomyyjän ammattitaitoa budjetin rakentamisessa. Näin siitä tulee realistinen.
  3. Sopivan tontin löydyttyä ota yhteyttä talomyyjään, ja käykää yhdessä läpi sitä koskevat määräykset.
  4. Kiinnitä talotoimittajissa hinnan lisäksi huomiota toimitussisältöön.
  5. Etsi avuksesi luotettavia ammattilaisia, oli kyse sitten rakentajasta tai talotoimittajasta.