Kodin materiaalivalintoja osuu rakennusprojektissa matkan varrelle runsaasti, ja niiden kanssa voi helposti tulla ähky. Sisustussuunnittelija vapauttaa perheesi aikaa töihin, yhdessäoloon ja harrastuksiin, kun eri materiaaleihin perehtymiseen ei kulu aikaa. Ammattilaisen tekemät materiaalivalinnat palvelevat perhettänne pitkään.

Asuuko teillä maastopyöräilijä tai siivousintoilija? Valitse materiaalit perheenne tarpeisiin

Sisustussuunnittelu on paljon muutakin kuin tapettien ja parketin sävyjen yhteensovittamista. Kodin materiaalivalinnoissa täytyy huomioida pintojen hoito ja huolto arjessa. Onko perheellänne esimerkiksi harrastuksia, jotka vaativat pinnoilta enemmän? Asuuko teillä siivousintoilija tai innokas kotikokki?

Pienetkin yksityiskohdat, kuten saumojen värit ja materiaalit, voivat tehdä arjessa merkittävän eron. Jos uudella asuinalueellanne on esimerkiksi kovin kalkkinen pohjavesi, en suosittele valitsemaan kylpyhuoneeseen tumminta laattaa – ellet ole innokas siivoamaan kalkkisaostumia.

Lapsi- tai lemmikkiperheen kotiin tarvitaan kestäviä materiaaleja, joissa arjen tomu ja kura ei näy heti. Esimerkiksi eteisen laatoitukseen ei kannata valita vaaleinta saumaa, sillä siinä kura näkyy herkästi.

Lemmikit kannattaa huomioida kodin sisustusta suunniteltaessa

 

Selkeä yhteistyö sisustussuunnittelijan kanssa tekee valinnoista helppoja

Meillä Jukkataloilla on materiaali- ja värivalintoihin on selkeä kaava. Asiakkaat ovat usein iloisesti yllättyneitä siitä, miten jouhevasti kaikki valinnat saadaan tehtyä. Jokainen Muuttovalmiin talon ostaja saa kolme tuntia yhteistä aikaa sisustussuunnittelijan kanssa. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia aikatauluista tai yhteydenotosta, vaan sisustussuunnittelijoiden tapaaminen on osa prosessia.

Näin sisustussuunnittelupalvelu toimii:

  • Muuttovalmiin Jukkatalon ostajaan ollaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen talon toimitusta.
  • Sisustussuunnittelija tapaa asiakkaan aina häntä lähinnä sijaitsevassa Jukka-sisustusmyymälässä.
  • Sisustuspalaverissa käydään kohteen pohjakuva läpi huone huoneelta. Sisustussuunnittelija ja asiakas käyvät läpi yhdessä huonekortit, joihin merkitään kaikki pintamateriaalit ja värivalinnat lattiasta kattoon. Materiaaleihin saa myös tutustua myymälässä, joissa on laaja ja vuosittain päivittyvä valikoima.
  • Asiakas voi jättää toteutuksen huoletta ammattilaistemme vastuulle. Lopputuloksena on koti, joka tuntuu omalta ja miellyttää vielä vuosienkin päästä.

Jukkatalon sisustussuunnittelutapaamisessa uuden kodin materiaalit ovat konkreettisesti esillä.

 

Kenen kannattaa käyttää sisustussuunnittelijaa?

Suosittelemme sisustussuunnittelijan apua aivan jokaiselle rakentajalle. Jukkatalojen asiakkaat ovat harvinaisen onnekkaassa asemassa, sillä ammattilaisen apu kuuluu automaattisesti jokaiselle Muuttovalmiin talon ostajalle.

Monelle sisustuspalaveri on ensimmäinen tilanne, jossa uusi koti konkretisoituu. Tapaamisessa haaveet tulevat todeksi, kun asiakas pääsee näkemään ja kokeilemaan miltä eri materiaalit tuntuvat.

Ammattilaisen avulla pääset käsiksi kodin sisustamisen hauskimpaan osioon ilman stressiä esimerkiksi siitä, palvelevatko materiaalivalinnat tilan käyttötarkoitusta. Sisustuspalaverissa moni asiakkaista ilahtuu, kun he pääsevät ensimmäistä kertaa konkreettisesti lähelle tulevaa uutta kotia. He saavat kokeilla, testata ja nähdä erilaisia materiaali- ja värivaihtoehtoja, ja osaan neuvoa mitkä sopivat lastenhuoneeseen, mitkä kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneen laatoitus on merkittävä sisustuspäätös uutta taloa suunniteltaessa

Moni uusi koti lähtee rakentumaan keittiön ympärille. Tässä keittiöön on valittu valkoista ja vaaleaa puuta.

 

Sisustussuunnittelijan vinkit kodin sisustuksen suunnittelijalle:

  1. Tarkenna tavoitteesi. Mieti miksi ja kenelle muutosta tehdään, ja mikä on budjettisi.
  2. Kerää ideasi ja toiveesi esimerkiksi Pinterest-seinälle tai ideakansioon.
  3. Luota omaan makuusi. Valitse pintoja ja värejä, jotka sopivat kodin asukkaiden elämäntyyliin.
  4. Mieti, mitä voit jättää ammattilaisen huoleksi. Sisustussuunnittelija huolehtii, että tapettivalinnat pysyvät budjetissa, rakennusammattilainen taas tapetoinnista.
  5. Huomioi sisustus jo rakennusprojektin suunnittelussa. Materiaali- ja värivalintoihin kuluu yllättävän paljon aikaa ja energiaa, se on hyvä huomioida jo projektia aloittaessa.