Kodin materiaalivalintoja osuu rakennusprojektissa matkan varrelle runsaasti, ja niiden kanssa voi helposti tulla ähky. Sisustussuunnittelija vapauttaa perheesi aikaa töihin, yhdessäoloon ja harrastuksiin, kun eri materiaaleihin perehtymiseen ei kulu aikaa. Ammattilaisen tekemät materiaalivalinnat palvelevat perhettänne pitkään.

Asuuko teillä maastopyöräilijä tai siivousintoilija? Valitse materiaalit perheenne tarpeisiin

Sisustussuunnittelu on paljon muutakin kuin tapettien ja parketin sävyjen yhteensovittamista. Kodin materiaalivalinnoissa täytyy huomioida pintojen hoito ja huolto arjessa. Onko perheellänne esimerkiksi harrastuksia, jotka vaativat pinnoilta enemmän? Asuuko teillä siivousintoilija tai innokas kotikokki?

Pienetkin yksityiskohdat, kuten saumojen värit ja materiaalit, voivat tehdä arjessa merkittävän eron. Jos uudella asuinalueellanne on esimerkiksi kovin kalkkinen pohjavesi, en suosittele valitsemaan kylpyhuoneeseen tumminta laattaa – ellet ole innokas siivoamaan kalkkisaostumia.

Lapsi- tai lemmikkiperheen kotiin tarvitaan kestäviä materiaaleja, joissa arjen tomu ja kura ei näy heti. Esimerkiksi eteisen laatoitukseen ei kannata valita vaaleinta saumaa, sillä siinä kura näkyy herkästi.

 

Selkeä yhteistyö sisustussuunnittelijan kanssa tekee valinnoista helppoja

Meillä Jukkataloilla on materiaali- ja värivalintoihin selkeä kaava kertoo sisustussuunnittelija Sanna Länsimäki. Asiakkaat ovat usein iloisesti yllättyneitä siitä, miten jouhevasti kaikki valinnat saadaan tehtyä. Jokainen Muuttovalmiin talon ostaja saa kolme tuntia yhteistä aikaa sisustussuunnittelijan – siis minun tai kollegani Sarin kanssa. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia aikatauluista tai yhteydenotosta, vaan me huolehdimme niistä hänen puolestaan.

Näin sisustussuunnittelupalvelu toimii:

  • Otan yhteyttä asiakkaaseen. Muuttovalmiin Jukkatalon ostajaan ollaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen talon toimitusta.
  • Sovin sisustuspalaverin asiakkaan kanssa. Tapaan asiakkaan aina häntä lähinnä sijaitsevassa Jukka-sisustusmyymälässä, joita on 13:sta paikkakunnalla. Tapaaminen onnistuu niin Rovaniemellä kuin Turussa.
  • Sisustuspalaverissa käymme kohteen pohjakuvan läpi huone huoneelta. Täytämme yhdessä huonekortit, joihin merkitään kaikki pintamateriaalit ja värivalinnat lattiasta kattoon. Materiaaleihin saa myös tutustua myymälässä, joissa on laaja ja vuosittain päivittyvä valikoima.
  • Asiakas voi jättää toteutuksen huoletta ammattilaistemme vastuulle. Lopputuloksena on koti, joka tuntuu omalta ja miellyttää vielä vuosienkin päästä.

 

Kenen kannattaa käyttää sisustussuunnittelijaa?

Suosittelen sisustussuunnittelijan apua aivan jokaiselle rakentajalle. Jukkatalojen asiakkaat ovat harvinaisen onnekkaassa asemassa, sillä ammattilaisen apu kuuluu automaattisesti jokaiselle Muuttovalmiin talon ostajalle.

Monelle sisustuspalaveri on ensimmäinen tilanne, jossa uusi koti konkretisoituu. Tapaamisessa haaveet tulevat todeksi, kun asiakas pääsee näkemään ja kokeilemaan miltä eri materiaalit tuntuvat.

Minulla on pitkä kokemus sisustussuunnittelusta ja asiakkaiden toiveiden toteuttamisesta. Pidän tärkeänä, että asiakas seuraa omaa makuaan ja mieltymyksiään – rohkaisen tekemään omia ratkaisuja. Jos asiakkaasta tuntuu vaikealta päästä alkuun ideoinnissa, voin tehdä ehdotuksia – tai jos ideoita on runsaasti, voin auttaa arvioimaan mitkä niistä ovat parhaiten toteutuskelpoisia.

Ammattilaisen avulla pääset käsiksi kodin sisustamisen hauskimpaan osioon ilman stressiä esimerkiksi siitä, palvelevatko materiaalivalinnat tilan käyttötarkoitusta. Sisustuspalaverissa moni asiakkaistani ilahtuu, kun he pääsevät ensimmäistä kertaa konkreettisesti lähelle tulevaa uutta kotia. He saavat kokeilla, testata ja nähdä erilaisia materiaali- ja värivaihtoehtoja, ja osaan neuvoa mitkä sopivat lastenhuoneeseen, mitkä kylpyhuoneeseen.

 

Sanna Länsimäen vinkit kodin sisustuksen suunnittelijalle:

  1. Tarkenna tavoitteesi. Mieti miksi ja kenelle muutosta tehdään, ja mikä on budjettisi.
  2. Kerää ideasi ja toiveesi esimerkiksi Pinterest-seinälle tai ideakansioon.
  3. Luota omaan makuusi. Valitse pintoja ja värejä, jotka sopivat kodin asukkaiden elämäntyyliin.
  4. Mieti, mitä voit jättää ammattilaisen huoleksi. Sisustussuunnittelija huolehtii, että tapettivalinnat pysyvät budjetissa, rakennusammattilainen taas tapetoinnista.
  5. Huomioi sisustus jo rakennusprojektin suunnittelussa. Materiaali- ja värivalintoihin kuluu yllättävän paljon aikaa ja energiaa, se on hyvä huomioida jo projektia aloittaessa.