Talopaketin toimittajan valinta

Talotoimittajan valinta on tärkeä päätös. Listasimme pohdintojesi tueksi viisi kysymystä, jotka johdattelevat päätökseen, johon voit olla tyytyväinen.

Talopaketin sisältöön kuuluvat usein keittiön kiintokalusteet ja takka
Etusivu / Talopaketin toimittajan valinta

Talotoimittajan valinta on tärkeä askel kohti unelmiesi kotia, eikä tarjouskierroksella kannata tuijottaa liiaksi hintalappua. Näillä muutamalla kysymyksellä varmistat, että kotisi valmistuu ajallaan etkä joudu metsästämään ovenkahvoja rautakaupasta toimitusvaikeuksien vuoksi. Meillä Jukkataloilla on muuten niksit näidenkin haasteiden varalle.

On hyvä pitää mielessä, että talopaketin hintalappu ei kerro koko totuutta. Hintaa arvioidessasi sinun kannattaa pitää tarkasti silmällä toimitussisältöä: mikä lämmönlähde pakettiin kuuluu, millä tavalla perustukset on huomioitu, sisältyykö väli- tai pohjamaalaus ja onko radonpoisto huomioitu ja niin edelleen.

Toimitussisällön yksityiskohtien lisäksi onnistunut taloprojekti ja pitkäikäinen koti syntyvät seikoista, joita et aina löydä hinnastoista: mistä elementit tulevat ja ovatko materiaalit kotimaisia? Kestävillä materiaaleilla ja luotettavilla työmenetelmillä on kuitenkin ratkaiseva rooli onnistuneessa rakennusprojektissa.

Talopaketin valmistusta Jukkatalon Pyhännän talotehtaalla säältä suojassa

 

 

VIISI KYSYMYSTÄ, JOILLA VOIT ARVIOIDA TALOPAKETIN- JA TOIMITTAJAN LAATUA:

1 – Minkälaista asiakaspalvelua saat?

Oma koti on suuri sijoitus ja siksi on tärkeää, että voit luottaa talotoimittajaasi. Kiinnitä huomiota siihen, miten talomyyjä vastaa kysymyksiisi ja millaista apua sinulle tarjotaan.

Meillä Jukkataloilla palveluksessasi on koko joukko rakennusalan rautaisia ammattilaisia, ja myös tekniikan työmiehet ovat Jukkatalojen omia, kokeneita ammattilaisia.

Rakennusprojektisi varrella myös talotehtaamme monen eri alan asiantuntijat ovat käytössäsi, ja kun talosi on tilattu, saat yhteydenoton sisustussuunnittelijaltamme. Palvelu kuuluu jokaiselle, joka ostaa meiltä Muuttovalmiin talon.

Lue lisää sisustussuunnittelupalvelustamme.

2 – Mitä talotehdas voi kertoa toimintatavoistaan?

Sujuva taloprojekti vaatii rautaisia projektinhallinnan taitoja aina aikatauluista materiaalitoimituksiin. Tiedustele talotoimittajalta, miten heillä pidetään huolta siitä, että rakennusprojektit sujuvat mutkattomasti ja aikataulut pitävät.

Meillä on kokemusta 50 vuotta, ja matkan varrella on tullut kaikenlaista vastaan. Suunnittelemme kaiken suunniteltavissa olevan etukäteen, aina elementeistä ja talotekniikasta lähtien. Työtapamme on hiottu niin pitkälle, että kaikki sujuu sinun kannaltasi mutkattomasti.

Tämän ansiosta voit käydä normaalisti töissä yhtä aikaa rakennusprojektin kanssa ja luottaa siihen, että talo on valmis silloin kun on sovittu. Tarkat asennusohjeet ja hyvin suojatut elementit takaavat esimerkiksi sen, että talo saadaan nopeasti säältä suojaan, kun se toimitetaan Pyhännän tehtaalta tontillesi. Näin kosteusvaurioiden riski pystytään minimoimaan.

Talopakettia lastataan talotehtaalla rekkaan tontille kuljetusta varten

 

3 – Saatko kodin, joka sopii juuri sinun perheellesi?

Pitkäikäisen kodin yksi perusedellytys on, että pohjaratkaisu ja materiaalit on suunniteltu juuri sinun perheesi tarpeisiin – kotikokille kestävä ja suuri keittiö, lätkäharrastajalle paljon säilytystilaa varusteille. Kiinnitä huomiota siihen, miten talomyyjä huomioi juuri sinun perheesi tarpeet talon suunnittelussa.

Meillä on talovalikoimassamme satoja taloja, mutta suurin osa asiakkaistamme haluaa jotakin omaa – jotakin muokattua. Siksi Jukkamyyjämme osaavat myös piirtää talon juuri sinun toiveidesi pohjalta. Voit tulla puheillemme joko kokonaan oman ideasi kanssa, tai voimme muokata talomalliston talosta perheellesi sopivan kodin.

Piirtäminen ei maksa sinulle mitään, vaan talon hinta muodostuu siihen käytettävistä materiaaleista ja esimerkiksi kerrosten määrästä. Asiantuntevat Jukkamyyjät osaavat myös neuvoa, miten toiveesi on käytännöllisintä toteuttaa – ilman että rakennusmääräykset ynnä muut muodostuvat esteeksi.

Pinkin ja valkoisen sävyinen lastenhuone uudessa omakokotitalossa

Vaaleansävyinen kodinhoitohuone uudessa omakotitalossa

4 – Mistä talon materiaalit ja elementit tulevat?

Pitkäikäisen kodin salaisuus on paitsi hyvässä asennustyön jäljessä myös laadukkaissa materiaaleissa. Kysy rohkeasti talomyyjältä esimerkiksi materiaalien alkuperästä ja heidän käyttämistään toimittajista.

Me Jukkataloilla käytämme aina kotimaista puuta, ja materiaalien sekä elementtien päästöluokat ja sertifikaatit kuten CE-hyväksynnät, on merkitty tuoteluetteloomme. Teemme kotisi lattian aina valamalla, emme koskaan puusta.

Todellinen voimavaramme on kuitenkin Pyhännällä sijaitseva oma suurelementtitehdas, jossa kaikki kotisi seinät rakennetaan tiiviissä, kuivissa ja lämpimissä tiloissa tasalaatuisesta puutavarasta. Näin elementteihin ei synny kylmäsiltoja, ja jokainen seinä on yhtä laadukas. Elementteihin asennetaan tehtaassa ulkoverhous ja ikkunat valmiiksi, sekä asennetaan eristys.

Elementeistä puheen ollen: haluaisitko tietää, miksi Jukkatalot ovat aina niin valoisia? Salaisuus on elementeissä ja huonekorkeudessa – meillä taloissa on aina vähän tavallista korkeammat huoneet (2,6 metriä). Samoin ovet ja ikkunat ovat normaalia korkeammat, jolloin kotiisi virtaa hieman enemmän valoa kuin naapurilla – paitsi jos hänelläkin on Jukkatalo.

Valoisa keittiö ja ruokailutila uudessa omakotitalossa

 

5 – Mistä talopakettiin kuuluvat kalusteet tulevat?

Kalustevalinnat vaikuttavat paitsi tulevan kotisi ulkonäköön, myös sen toimivuuteen – onko säilytystilaa tarpeeksi ja ovatko pinnat kestäviä? Siksi niistä kannattaa kysyä rohkeasti: minkälaiset ovat vakiokalusteet, ja mitä niiden päivittäminen maksaa? Saatko neuvoja siinä, mihin teidän perheenne kannattaa panostaa ja mistä voisitte ehkä karsia?

Ovenkahvat, ikkunat, ovet, hanat ja keittiönkaapit – meillä kaikki talon tarpeelliset yksityiskohdat on tarkoin valittu. Jos tuote ostetaan meille alihankintana, se valitaan huolellisella prosessilla. Keittiömme tulevat Keittiömaailmalta, ja ikkunat ja ovet kanssamme samaan konserniin kuuluvalta Piklakselta – jonka tehdas muuten sijaitsee elementtitehdastamme vastapäätä, saman järven vastarannalla. Se lyhentää toimitusaikoja!

Jokainen tuote – oli kyseessä sitten ovenkahva tai muu – on valittu niin että se sopii juuri meillä käytettävään oveen, eikä asennuksessa tule ongelmia. Tuotepäällikkömme on huolehtinut, että toimitusvarmuus säilyy aina, ja ovenkahvoja on saatavilla silloin kun niiden asentamisen aika on.

Meillä on poikkeuksellinen tapa tehdä kalustekauppaa. Moni talotehdas antaa kalusterahan, mutta meillä talon hintaan on laskettu jo valmiiksi vakiokalusteet. Näin sinun ei tarvitse pelätä, että rahat loppuvat ennen kuin kodinhoitohuoneen tai keittiön kaapit on valittu ja ostettu. Varaamme budjetista oman summan esimerkiksi vaatekaapeille, keittiön saarekkeelle ja kaapeille – ja niin edelleen.

Valkoinen keittiö uudessa omakotitalossa

 

Tavoitteenamme on koti, joka sopii budjettiisi ja palvelee vielä vuosienkin päästä

Meillä on yhteinen tavoite: rakentaa sinulle ja perheellesi sopiva, valitsemallanne tontilla toimiva ja toiminnallisuuksiltaan käytännöllinen unelmien koti. Sellainen, joka on suunniteltu kestämään aikaa. Tämän vuoksi Jukkamyyjät ovat valmiita palvelemaan sinua ja perhettäsi ajan kanssa, ja vastaamaan kaikkiin kysymyksiinne kattavasti. Kerromme sinulle mielellämme elementtien, kalusteiden ja materiaalien alkuperästä ja ominaisuuksista.

Jos talon hinnan määrittely ja vertailu tuntuu haastavalta, ei huolta. Meillä on tapana käydä ensimmäisessä tapaamisessa asiakkaan kanssa läpi tontti, unelmien talo ja se, mitä sen rakentaminen tuolle tontille tulee maksamaan. Käymme yhdessä kanssasi talopaketin toimitussisällön läpi – kaikki yksityiskohdat, joista uuden kotisi hinta koostuu. Verkossa olevista hinnoista saa suuntaviivat, mutta todellinen summa selkenee vasta kun tapaat myyjän ja käytte yhdessä läpi toiveesi. Sen jälkeen saat tarjouksen, joka täsmää parhaalla mahdollisella tavalla budjettiisi.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista

Asiantuntijablogit
Pientalorakentaminen keväällä 2023

Vaivaako hirmuinen omakotitalokuume, mutta lukiessasi mediasta päivän uutisia rakennusprojektin käyn…

Lue koko teksti ›
Jukkatalon Korpi 142, L-mallin moderni omakotitalo
Blogi
L-mallinen talo

L-mallinen talo on monen asiakkaamme suosikki. Tutustu kolmeen Jukkatalon L-malliseen taloon omien p…

Lue koko teksti ›
Omakotitaloon liittyviä suunnitelmia pöydällä - pohjapiirros, sisustusvärit, moodboard-kuvia
Blogi
Hyvä tontti unelmakodille – Asiantuntijan vinkit

Hyvä tontti on tärkeä lähtökohta omakotitaloprojektille. Tontti vaikuttaa paitsi budjettiin myös une…

Lue koko teksti ›
Blogi
Näin lasket budjetin, jolla talohaaveet toteutuvat

Oma talo on suurimmalle osalle suomalaisista elämän suurin investointi. Me Jukkatalolla haluamme var…

Lue koko teksti ›