Etusivu / Vahvasta visiosta unelmien kodiksi

Vahvasta visiosta unelmien kodiksi

Ensimmäisen taloprojektinsa jälkeen Anu ja Sami olivat ajatelleet, että uudestaan ei rakentamaan ryhdytä. Päätös pyörrettiin, kun pariskunnan unelmien asuinalueelle Jyväskylän Palokkaan tuli sopiva tontti tarjolle. Valoisaan, avaraan kotiin muutettiin erinomaisesti sujuneen rakennusprojektin jälkeen kesällä 2021.

tyytyväiset asukkaat takan ääressä

Talossamme parasta on keittiö saarekkeineen

Koti on kauttaaltaan meidän näköinen ja paras ratkaisu tähän neliömäärään. Hukkaneliöitä ei ole, ja huoneet ja toiminnot ovat oikeissa paikoissa. Paras yksittäinen juttu on ehdottomasti keittiö, josta tuli parempi kuin uskalsimme haaveilla. Näin iso huonekorkeus hieman arvelutti juuri keittiön suhteen, mutta tila on viihtyisä ja toimiva. Sieltä näkee ruokailutilaan ja olohuoneeseen asti, ja saarekkeen ympärillä on hyvä touhuta.

Aamiaiskaappi on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Sisäänpäin kääntyvät ovet ovat lapsiperheen vauhdikkaissa aamuissa käytännölliset, ja enimmäkseen niitä pidetäänkin auki.

valkoinen linjakas keittiö ja etualalla saareke

Kokemuksemme Jukkatalosta

Meillä oli muutama ennakkosuosikki, mutta niiden palvelu aiheuttikin pettymyksiä. Sitten otimme yhteyttä Jukkataloon, mikä kannatti, sillä heidän myyjänsä oli tosi kiinnostunut vahvasta visiostamme. Tuli heti selväksi, että pääsemme toteuttamaan itse suunnittelemamme pohjaratkaisun – tekemään oikeasti omien haaveidemme mukaisen kodin. Mikään ei tuntunut olevan mahdotonta.

Luottamusta lisäsi se, että halusimme ostaa kodin yritykseltä, joka on pystyssä myös 10 vuoden kuluttua. Joillain isoillakin yrityksillä näytti olevan vakavaraisuudessa ongelmia, mutta ei Jukkatalolla. Oli tärkeää varmistaa, ettei elämämme suurimmassa projektissa jää pelkät seinät pystyyn.

Hyvällä tavalla neutraalia, kuvailee Anu kotiaan. Asukkaat pitävät skandinaavisesta tyylistä, valosta ja valkoisista pinnoista. Varsinkin alakertaan valittiin seinäpinnoille paljon valkoista, jota voi helposti värittää muulla sisustuksella. Lämpöä luodaan puumateriaaleilla, ja yläkerrassa värejä käytettiin rohkeammin niin tapeteissa kuin kalusteissa.

ruokailutila ja etualalla takka, avoin korkea tila

vierashuone jossa valkoiset lasiovet

Myös tässä kodissa työskennellään etänä. Olohuoneen ja työhuoneen välinen lasiseinä ilahduttaa asukkaita: kun nostaa katseen
näytöltä, vastassa ei olekaan valkoinen seinä vaan näkymä oman kodin todella avaraan ja viihtyisään oleskelutilaan.

Saimme hyvää ohjausta rakentamiseen ja sen aikatauluun

Rakentaessa kaikki meni ihan äärettömän upeasti! Meitä ohjattiin hyvin alusta alkaen: mitä pitää tehdä milläkin viikolla. Aikataulu oli hirveän selkeä ja se piti koko ajan. Rakentamisen aikana syntyi tunne, että Jukkatalo on saanut napattua kaikista parhaimmat ammattilaiset tähän hommaan, ei tarvinnut miettiä, että mitäköhän siellä tapahtuu tai tapahtuuko mitään. Muutaman kuukauden asumisen aikana työn laatu on osoittautunut erinomaiseksi.

master bedroom jossa tummat vaatekaapit

Anulla ja Samilla oli vahva visio niin pohjaratkaisusta kuin sisustuksestakin. Kaikki laatat ja lattiat sekä lähes kaikki kiintokalusteet löytyivät Jukkatalon valikoimista ja kuuluivat Muuttovalmis-toimitussisältöön. Vain yläkerran värilliset kaapit kehyksillä tilattiin toisaalta, Topi-Keittiöiltä.

Makuuhuoneen tapetin Anu valitsi vasta muuton jälkeen, kun juuri täydellistä ei osunut aiemmin kohdalle. Sitten Stig Lindgrenin vuonna 1947 luoma leikkisä, mutta rauhallinen Poème d’amour -kuosi hurmasi Anun.

työhuone jossa mustat kiintokaapistot ja musta seinä, tasapainona lämmin puunsävy lattiassa

lapsen suloinen huone pinkinsävyisellä kukkatapetilla

Ingan huone on soma oma maailmansa, täynnä leikkimään kutsuvia yksityiskohtia.

pesuhuone ja sauna, saunassa lasiseinä ja pieni ikkuna

Alakerrassa wc sijoitettiin kylpyhuoneen yhteyteen, ja tilanjakajaksi sen ja suihkun väliin rakennettiin puoliseinä. Kylpyhuone on kompakti, mutta avara ja toimiva tila.

tunnelmallinen sauna, jossa pieniä spottivaloja

Esittelimme tämän asiakkaamme unelmakodin alun perin Asu hyvin 2022 -lehdessä.

Lue uusinta Asu hyvin -lehteä täyttämällä lomake – Ihania lukuhetkiä!

Asu hyvin 2023 lehdessä mm.
• Esittelyssä 3 upeaa kotia
• Uudistunut talomallisto
• Talopaketit kaikille rakentajille
• Mitä kodin rakentaminen maksaa?
• Moderni tehdas hyödyntää hävikin ja automaatiota
• Kotisi elementit hyvissä käsissä
• 5 syytä valita Jukkatalo

Asu hyvin -lehti