Ystävinä paritalossa – yhteinen rakennusprojekti teki työkavereista ystävät

Jukkatalon sähköasentaja Niko ja LVI-asentaja Mikael ovat tunteneet töiden kautta jo vuosia. Myöhemmin yhteisen paritalon rakennusprojekti teki työkavereista läheiset ystävät ja naapurit.

Ystävinä paritalossa - Jukkatalon asentajat Niko ja Mikael rakensivat yhdessä paritalon ja ovat nyt läheisiä ystäviä sekä naapureita.
Etusivu / Ystävinä paritalossa – yhteinen rakennusprojekti teki työkavereista ystävät
Julkaistu 31.3.2023

Ystävinä paritalossa – yhteinen rakennusprojekti teki työkavereista ystävät

Vantaalaisen paritalon parvekkeilta kuuluu puheensorinaa, kun Jukkatalolla 4,5 vuotta sitten tutustuneet sähköasentaja Niko Turja ja LVI-asentaja Mikael Ketonen vaihtavat kuulumisia. He ovat asuneet naapureina itse rakentamassaan paritalossa melkein 5 kuukautta.

Yhteinen tarina alkoi vuonna 2021, kun Niko ystävineen etsi neljättä jäsentä mukaan kahden paritalon rakennusprojektiin ja lopulta Nikon naapuriksi valikoitui reipas työkaveri Mikael. Rakentaminen sujui näppärästi neljän alan taitajan kesken. ”Suunnittelimme talojemme isot linjat yhdessä ja ainoastaan pintamateriaaleissa on vaihtelua. Jukkatalo toimitti elementit, mutta muuten teimme kaiken itse – meidän koko porukalla on osaamista rakentamisen eri osa-alueista, joten pystyimme tukemaan toisiamme hyvin.”

Yleensä varoitellaan, että yhteinen rakennusprojekti saa ystävyyssuhteet päättymään, mutta näille kaveruksille kävi juuri päinvastoin. ”Rakennusprojektia ennen olimme jutelleet vain perusasioita töissä, mutta rakentaessa olimme tekemisissä päivittäin ja meistä tuli paljon parempia ystäviä. Nykyisin Mikael on hyvä ystävä myös toisen rakentajakaksikon kanssa, joita ei ennestään tuntenut”, Niko kertoo.

Tässä pihassa ei olekaan tapana puikkelehtia naapuria piiloon – päinvastoin mieluinen kyläilypaikka löytyy seinän takaa ja talon ylläpitoon liittyvissä asioissa ollaan toisen kaverina. ”Lumitöitä on ollut mukavampi tehdä yhdessä. Ihan kaikessa voi pyytää toiselta apua ja sovimme aina keskenämme, miten tehtävät hoidetaan.”

Niko ja Mikael arvostavat toisissaan ahkeruutta, yhteistyökykyä ja luotettavuutta. ”Toisesta tulee mieleen ainoastaan positiivisia asioita. Emme ole tapelleet kertaakaan ja sitä voisi pitää vuoden rakennusprojektin jälkeen aika hyvänä saavutuksena”, Mikael naurahtaa.

Valkoinen, moderni 1-kerroksinen paritalo, jossa katettu terassi

Paritaloasuminen tuo mukanaan monia hyötyjä

Löytyykö sinultakin kaveri, jonka kanssa pihatyöt sujuisivat leikiten? Paritalo on toimiva asumismuoto moneen elämäntilanteeseen ja mahdollistaa rakentamiseen ryhtymisen pienemmillä kustannuksilla. Rakennamme paritaloja sekä valmiista malleista että asiakkaan toiveiden mukaan.

Tutustu paritaloihimme